Svijet

Objavljena lista 10 najjeftinijih i najskupljih turističkih destinacija za 2023. godinu
Portal Traveller's Elixir objavio je listu najskupljih i najjeftinijih destinacija za putovanje u 2023. godini. Analizirali su prosječne cijene hotela, hrane, atrakcija i troškove prijevoza.

Na prvom mjestu najjeftinijih destinacija našao se Delhi, grad u Indiji. Hotelska soba s tri zvjezdice košta 17 eura po noćenju. Za malo luksuznije hotele, one s pet zvjezdica, turisti će u Delhiju ipak morati izdvojiti oko 169 eura po noćenju.

Možda će Vas zanimati i:

Taj Mahal + Agra Fort Day Tour from Delhi - Klook

Na drugom mjestu najjeftinijih turističkih destinacija je Phnom Penh. Za pet noćenja u glavnom gradu Kambodže posjetitelji će morati izdvojiti oko 1100 eura.

Explore Phnom Penh 2023/2024 - Cambodia | InsideAsia Tours
Phnom Penh

Na popisu najjeftinijih destinacija su se našli i Kathmandu (Nepal), Tbilisi (Gruzija), Medellin (Kolumbija), Ho Chi Minh (Vijetnam), Chiang Mai (Tajland), Kairo (Egipat), Luang Prabang (Laos) i Bangkok (Tajland).

Kao najskuplja turistička destinacija za 2023. godinu navodi se Monako, gdje bi turisti za putovanje od pet dana morali izdvojiti nešto više od 2000 eura. Hoteli s pet zvjezdica u Monaku koštaju oko 1100 eura po noćenju.

Zatim slijede karipski otok St. Barts, gdje je za petodnevno putovanje potrebno izdvojiti oko 1900 eura, te Gstaad u Švicarskoj s 1870 eura za petodnevno putovanje.

Why the Exclusive Caribbean Island of St Barths is a Must-Visit Destination - Maxim
St.Barts


Izvor
index.hr

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button