TuzlaTuzlanski kantonZanimljivosti i zabava

Nešto novo dolazi u Tuzlu!
Prvi 22-metarski panoramski točak u Tuzli!

Sa namjerom da se obogati turistička ponuda grada Tuzle i u pred-sezoni, Turistička zajednica grada Tuzle će u partnerstvu sa kompanijom Bingo d.o.o. Tuzla, a uz podršku Grada Tuzle, ovog proljeća u Tuzlu dovesti panoramski točak visine 22 metra, koji će mjesec dana biti postavljen na Trgu slobode.
Nova i jedinstvena atrakcija rotirajuće panorame koja po prvi puta dolazi u BiH će dati zamaha daljoj i snažnijoj promociji grada Tuzle, ali i još jednu potvrdu opredijeljenosti kompanije Bingo da kroz saradnju sa javnim sektorom unapređuje kvalitet života građana Tuzle, Tuzlanskog kantona i cijele BiH.
May be an image of 2 people
U proteklih 20 godina grad Tuzla je otvaranjem Panonskih jezera i ulaganjem u razvoj turizma izgradio svoju turističku ponudu i iz godine u godinu privlači sve veći broj turista i posjetilaca. Turistička ponuda grada je najvećim dijelom vezana za ljetnu sezonu i kompleks Panonskih jezera, ali se u kontinuitetu radi i na drugim kulturno-zabavnim sadržajima tokom cijele godine.
Postavljanjem ovog panoramskog točka će se zasigurno dodatno ukrasiti i upotpuniti sadržaj u gradu Tuzli, budući da slične atrakcije krase brojne evropske i svjetske metropole i postaju dio vizure gradova.
Panoramski točak će na platou Trga slobode u Tuzli biti od 20.04.2023. do 21.05.2023. Obavještavaju se građani da će se radovi na montaži panoramskog točka na Trgu slobode u Tuzli odvijati od ponedjeljka, 17.04.2023., dok se zvanični početak rada očekuje u četvrtak, 20.04.2023. godine.

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button