TuzlaTuzlanski kantonZanimljivosti i zabava

Najava Događaja: Prvi Gradačački vašar od 28. do 30. aprila

Prostor Bosne i Hercegovine poznat je u cijelom regionu po održavanju svojih tradicionalnih “vašara”, a ove godine će i Gradačac biti domaćin jednoj takvoj manifestaciji.

Po prvi put u svojoj historiji i grad Gradačac će dobiti vlastiti vašar, a održat će se od 28. do 30. aprila.

Tri dana ove manifestacije isplanirana su do sitnih detalja, od kulinarskih delicija, sportskih aktivnosti pa sve do raznih vrsta takmičenja. Tokom tri dana svi posjetioci će imati priliku uživati u izloženim rukotvorinama, raznim takmičenjima, reakreativnim aktivnostima kao i prigodnom muzičkom programu.

Zasigurno ono što će svakog interesovati jesu kulinarski specijaliteti koji će se sastojati većinom od tradicionalnih bosanskih jela.  Za najmlađe osigurana je velika igraona kao i lunapark kako ni oni ne bi manjkali u užitku vašara!

https://www.facebook.com/mionica.gradacacc/videos/2229700647238686?locale=hr_HR

Prema najavi festivala oni stariji i iskusniji će imati priliku tačmičiti se u “štraparijadi”, “konjskih trkama”. Za svaki vid takmičenja organizatori su obezbjedili vrijedne novčane nagrade.

Sa sigurnošću možemo konstatovati da će ovaj vašar značajno obilježiti, ne samo Gradačac, nego cijelo područje Tuzlanskog kantona.

Mionički Ranč će krajem tekućeg mjeseca nesumnjivo okupiti veliki broj posjetilaca koji će moći uživati u raznovrsnim sadržajima.Možda će Vas zanimati i:

Back to top button