BiHZanimljivosti i zabava

Dijete poslalo četiri lažne dojave o bombi postavljenoj u školi “Meša Selimović” u Sarajevu
Osnovna škola Meša Selimović se već duži vremenski period suočava sa problemom dojava o postavljenim bombama, a policijsku službenici MUP-a KS su sada i rasvijetlili ovaj događaj.

Naime, policijski službenici PU Novi Grad, u saradnji s policijskim službenicima Federalne uprave policije, identifikovali su osobu koja je u dane 30. mart,a 4. aprila, 5. aprila i 11. aprila slala mailove o postavljenoj bombi u prostorijama škole.

Na email adresu OŠ “Meša Selimović” je dakle četiri puta stizala prijeteća poruka o postavljenim eksplozivnim napravama u prostorijama ove škole.

S obzirom na činjenicu da je riječ o djetetu prema kojem se, u skladu sa članom 2. Zakona o zaštiti i postupanju sa djecom i maloljetnicima u krivičnom postupku FBiH, ne mogu izreći krivične sankcije – Uprava policije MUP-a Kantona Sarajevo druge informacije neće saopćavati.

Ovo je problem koji je već duže vrijeme prisutan u Sarajevu, a odnosi se na prijave o postavljenoj bombi koje su se do sada svaki put pokazale kao lažne. Policijski službenici ažurno rade na rasvjetljavanju ovog krivičnog djela, a sve s ciljem jačanja sigurnosti građana, piše Klix.baIzvor
klix.ba

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button