TuzlaTuzlanski kantonZanimljivosti i zabava

Da li se organizirano kradu dijelovi sa automobila u Tuzli?
U posljednjih par godina broj krađa dijelova automobila u Tuzli se zasigurno povećao ako je suditi po online objavama zabrinutih sugrađana, mnogi se pitaju da li se radi o organiziranom kriminalu?

Različiti dijelovi, poput felgi, akumulatora i retrovizora postaju mete kradljivaca, a vlasnici se često suočavaju s velikim troškovima zamjene.

Kradljivci autodijelova biraju automobile koji su parkirani na izolovanim i slabo osvijetljenim mjestima, te u roku od nekoliko minuta uklanjaju željene dijelove. Zatim se ti dijelovi prodaju na crnom tržištu po znatno nižoj cijeni od tržišne vrijednosti.

Krađa autodijelova je ozbiljan problem u Tuzli, a tome svjedoče i brojne objave na grupi “Policija zaustavlja – Tuzla i okolina” od strane oštećenih vlasnika, koji baš i nemaju puno izbora osim suočavanja sa troškovima zamjene.

A prema komentarima ispod fotografije se jasno da vidjeti da ovo nije jedini slučaj ovakve aktivnosti na prostoru grada Tuzle.

 

Ova vrsta kriminala ne samo da uzrokuje financijske probleme za vlasnike, već također dovodi do sigurnosnih problema za vozače i putnike. Na primjer, uklanjanje kočionih diskova i guma može dovesti do opasnih situacija na cestama.

Stoga, vlasnicima automobila se savjetuje da parkiraju svoje automobile na dobro osvijetljenim mjestima, te da koriste alarme i blokadu upravljača.

 Možda će Vas zanimati i:

Back to top button