Zanimljivosti i zabava

Brandon Urie danas slavi svoj 36. rođendan!
Urie je poznat po svom impresivnom vokalnom rasponu i nevjerovatnim vokalnim sposobnostima.

Brendon Urie je američki pjevač, muzičar i tekstopisac, najpoznatiji kao frontmen pop punk benda Panic! at the Disco. Rođen je 12. aprila 1987. godine u St. Georgeu, Utahu, a odrastao je u Las Vegasu, Nevada.

Urie je pokrenuo Panic! At the Disco kao srednjoškolac 2004. s gitaristom Ryanom Rossom i bubnjarom Spencerom Smithom, a njihov prvijenac “A Fever You Can’t Sweat Out” uslijedio je naredne godine i postao je veliki hit, dosegnuvši drugo mjesto na Billboard 200 ljestvici.

Urie je napisao većinu pjesama na albumu, uključujući i hitove kao što su “I Write Sins Not Tragedies” i “But It's Better If You Do”.

Panic! at the Disco je od tada izdao još nekoliko albuma, uključujući “Pretty. Odd.” (2008.), “Vices & Virtues” (2011.), “Too Weird to Live, Too Rare to Die!” (2013.), “Death of a Bachelor” (2016.) i “Pray for the Wicked” (2018.).

Urie je ostao jedini stalni član benda nakon što su Ross, Smith i Wilson napustili grupu.

Uz svoj muzički uspjeh, Urie je također poznat po svom impresivnom vokalnom rasponu, koji seže od tenor do sopran. Poznat je po svojim nevjerojvatnim vokalnim sposobnostima, koje su mu omogućile da se istakne u industriji.

Nakon nekoliko promjena postave benda na njihova sljedeća tri albuma, bend je načelno postao Uriejev solo projekt albumom “Death of a Bachelor” iz 2016. godine. Prošlog augusta, Panic! su objavili svoj posljednji studijski album, “Viva Las Vengeance”.

Nakon gotovo dva desetljeća rada, frontmen benda Brendon Urie objavio je da će se grupa razići nakon finalne turneje Evropom.

https://www.instagram.com/p/CnzNF9ouOUp/

Panic! At the Disco prestao je sa radom 10. marta ove godine nakon svog posljednjeg koncerta u Mančesteru.

“Bilo je to pakleno putovanje”, napisao je Urie u izjavi na društvenim mrežama. “Odrastajući u Vegasu, nikad nisam mogao zamisliti kamo će me ovaj život odvesti. Pamtimo toliko mjesta po cijelom svijetu i sve prijatelje koje smo stekli putem. Ali ponekad putovanje mora završiti da bi novo počelo. Pokušavali smo to zadržati za sebe, iako su neki od vas možda čuli da [moja žena] Sarah i ja očekujemo dijete vrlo brzo! Mogućnost da budem otac i da gledam svoju ženu kako postaje majka istovremeno je ponizna i uzbudljiva. Veselim se ovoj sljedećoj avanturi.”

Brendon je oženjen za Sarah od 2013. godine, a upoznali su se 2009. dok se Sarah još uvijek zabavljala sa članom benda Paramore.Možda će Vas zanimati i:

Back to top button