BiH

Tučnjava političara u sarajevskom hotelu: Zastupnik NiP-a udarao savjetnika premijera USK
U sarajevskom hotelu Holiday je jutros došlo do sukoba federalnog zastupnika i savjetnika premijera USK nakon čega je savjetnik završio u bolnici, no nije povrijeđen.

Predsjednik Naroda i pravde Unsko-sanskog kantona Halil Bajramović imao je jutros fizički obračun sa savjetnikom premijera USK Sulejmanom Samardžićem, koji je član NES-a.

Kako je za Klix.ba izjavio premijer USK Mustafa Ružnić, on je bio u prizemlju Holiday dok se sukob odvijao. Prema njegovim riječima je Bajramović sreo Samardžića u hotelu ispred lifta prilikom čega ga je navodno udario tri puta.

Možda će Vas zanimati i:

Samardžić je zatražio ljekarski pregled te je odvezen u dom zdravlja u Sarajevo gdje mu, kako nezvanično saznajemo, nisu utvrđene povrede.

Portparolka MUP-a KS nam je potvrdila da je policija zaprimila dojavu jutros u 9 i 30 sati prema kojoj je jednu mušku osobu napala druga muška osoba njemu poznata. Premijera USK Ružnića smo pitali i šta može biti motiv sukoba, za šta je on istaknuo kako je Bajramović i ranije javno prijetio batinama zbog gubitka vlasti u USK.

“Svi mi znamo u Krajini ko je on”, rekao je Ružnić.

Inače, Bajramović je prošle godine osuđivan zbog obmane pri davanju kredita, a prema prvostepenoj presudi je dobio čak tri godine zatvora.

U USK ovih dana je prilično uzavrelo s obzirom na to da je u toku finaliziranje formiranja vlasti. Jedna od opcija za formiranje većine bili su SDA, DF, NS, POMAK i dio NiP-a, međutim situacija se promijenila pa je sada čvrstoj većini najbliža koalicija SDA, DF, NiP, NES.

Zanimljivo je da je upravo Bajramović bio onaj dio NiP-a koji je želio u vlast u USK uprkos tome što nije bilo saglasnosti za takvu koaliciju iz centrale stranke.

Jučer je u Sarajevu održan sastanak u Predsjedništvu BiH upravo zbog formiranja vlasti u USK, prilikom čega je učvršćena koalicija u kojoj nije NiP, odnosno sporazum su potpisali SDA, DF i NES, koje pripada i Ružnićev savjetnik

 Izvor
klix.ba

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button