Kameleon projektiTotalno pozitivna ličnost godine

Prvi Tuzlanski festival slobode okupio preko 70 mladih ljudi
Radio Kameleon kroz Totalno pozitivnu ličnost godine prepoznaje i predstavlja ljude i organizacije koji su u prošloj godini na bilo koji način pomagali drugima i koji su ostvarili izvanredne rezultate u svojim poljima. Pogledajte ko su sve Totalno pozitivne ličnosti 2022. godine na OVOM LINKU

Omladinski resursni centar Tuzla, DIS Teatar Banja Luka i Gradsko Kazalište mladih (GKM) Vitez ove godine, u martu su organizovali Prvi Festival slobode u Tuzli.

Cilj Festivala je okupiti u Tuzli, mlade umjetnice i umjetnike iz Bosne i Hercegovine I potaknuti ih u uključivanje mladih u aktivno rješavanje problema mladih, ali i na pružanje kreativnog doprinosa u osvješćivanju i istraživanju problematike te eventualnom predlaganju ideja i rješenja za buduće projekte.

Festival je  trajao tri dana i konceptualno se bavio pitanjem održivog interkulturalnog dijaloga u BiH: kroz video prezentacije (kratke, eksperimentalne i dokumentarne video snimke, crtane filmove), izložbe fotografija i meme-ova, karikatura i stripova, ulične performanse, pozorišne predstave, alternativu i street art), muziku (neobjavljene društveno angažovane pjesme), poeziju itd.

Na zatvaranju TFS-a tročlani žiri odabrao je tri najbolja rada.

Tuzlanski Festival Slobode je nominovan za Totalno pozitivnu ličnost godine u kategoriji event godine, glasati možete na OVOM LINKU.

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button