Sport

Jusuf Nurkić odigrao jednu od najgorih utakmica u svojoj NBA karijeri
Jusuf Nurkić odigrao jednu od najgorih utakmica u svojoj NBA karijeri

Bosanskohercegovački centar, Jusuf Nurkić, odigrao je jednu od najlošijih utakmica u dugogodišnjoj NBA karijeri budući da se u porazu Portlanda od New Orleansa rezultatom 127:110, nije upisao u strijelce.

Šutirao je iz igre 0/5, imao je dvije izgubljene lopte, a Portland je za njegovih deset minuta na parketu bio u zaostatku od 20 poena.

Pelicanse je do pobjede vodio Murphy sa 41 poenom i sedam skokova dok je McCollum dodao 22 uz 11 asistencija i pet skokova. Richardson je susret završio sa 19 poena i dva skoka dok je Jones dodao 16 poena uz sedam asistencija i četiri skoka. Još je dvocifren bio Valanciunas sa 11 poena, 12 skokova i dvije asistencije.

Kod Blazersa, Simons je bio najbolji sa 17 poena, četiri asistencije i dva skoka dok su Knox i Sharpe dodali po 14 poena. Knox je dodao pet skokova, a Sharpe četiri uz tri asistencije. Reddish je susret završio sa 11 poena, te također četiri skoka i tri asistencije, a još su dvocifreni bili Little, Thybulle i Watford sa po deset poena. Little je dodao šest skokova i četiri asistencije, a Watford sedam skokova i tri asistencije.
Pogledajte pregled utakmice:Izvor
oslobojenje.ba

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button