Kameleon projektiTotalno pozitivna ličnost godine

Guitar Fest Tuzla: Radionice, masterclass i koncerti svjetski poznatih gitarista
Drugi internacionalni festival gitare Tuzla se održao u periodu od 07.08. do 10.08. u sklopu kojeg je održan masterclass, koncerti, muzičke diskusije i promocija instrumenta. Guitar Fest Tuzla je počeo svečanim otvorenjem 07. augusta , koncertom legendarnog gitariste i profesora na akdemiji u Novom Sadu, Zorana Krajišnika.

Otvorenje i koncerti su se održali u Katoličkom kulturnom centru Tuzla..

Poslije otvorenja organizovano je druženje uz after koncert Murisa Varajića na kompleksu slanih jezera sa početkom u 21:30h. Drugi dan festivala, publici i učesnicima se predstavio virtuoz Goran Krivokapić jedan od najtraženijih gitarista trenutno na svijetu. Treći dan festivala publika je imala priliku prisustvovati koncertu Edina Karamazova. Umjetnika koji je ostvario jednu od najzapaženijih karijera u svijetu klasične muzike.

Karamazov je nastupao sa Stingom i mnogim drugim imenima svjetske scene. Zadnji dan festivala održan je koncert polaznika masterclass-a i zatvaranje festivala. Pored koncerata, tokom trajanja festivala organizovane su cjelodnevne aktivnosti:

  • Masterclass,
  • kamerna muzika ,
  • orkestar gitara i
  • predavanja na temu

Aktivnosti su moderirali učesnici kojima su se pridružili predavači Emir Ibrakić te tuzlaci Elvis Sivčević i Sanel Redžić.

2. Guitar Fest je nominovan za Totalno pozitivnu ličnost godine u kategoriji Event godine, a glasati možete na OVOM LINKU.

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button