BiHZanimljivosti i zabava

Alma Ras obilježila jubilarnih 25 godina poslovanja
Kompanija Alma Ras na prigodnoj je svečanosti obilježila 25 godina rada.

„Naših 25 godina je i vaš jubilej, jer potvrđujemo da smo kao društvo spremni za kompanije koje imaju velike svjetske ambicije. Uprkos izazovnoj geopolitičkoj i ekonomskoj situaciji koja prouzrokuje turbulencije na tržištu nabavke, uspijevamo realizovati sve definisane planove. Hvala svim našim uposlenicima, kupcima i poslovnim partnerima s kojima zajedno rastemo i razvijamo se svih ovih godina, čija podrška budi nadu u još bolju budućnost svih nas”, kazao je tom prigodom generalni direktor kompanije Alma Ras Rasim Memagić.

Svake godine dodjeljuju se posebne nagrade uposlenicima, a na ovom druženju podijeljeno je 28 priznanja uposlenicima koji su deset godina dio kompanije, 27 priznanja za poseban doprinos, te posebne timske nagrade i priznanja za najbolji pogon, “Careva Ćuprija” i butik “Mostar” u Mepas Mallu.

May be an image of text

Oni koji prate rad kompanije Alma Ras svjedoci su da posebnim pristupom od samih početaka, pomjeraju granice, odnosno postavljaju nove standarde u tekstilnoj industriji. Posvećenost kvaliteti, besprijekornoj udobnosti i s visokom estetikom svakog komada koji proizvode dovelo ih je do titule lidera u tekstilnoj industriji.

Kako ističu, ponosni su na rad proteklih 25 godina, te će nastaviti da se razvijaju i unaprjeđuju u svakom segmentu. Ono po čemu su posebno prepoznati, jeste njihov slogan “Dodir koji volim” životni stil koji su vlasnici dugogodišnjim radom prenijeli i utkali u sve procese ove kompanije, počevši od posebnog odnosa prema uposlenicima, partnerima i kooperantima, pa do visokovrijednih materijala kojeg koriste u proizvodima koje nosimo.

Alma Ras broji više od 1.300 uposlenika, a okupila je širok raspon stručnjaka – od kvalitetnih iskusnih šivača i krojača, pa do inženjera i kreativaca, kako bi stvorili kvalitetan proizvod. Upravo oni inspirišu novu energiju i inovativnost, koju ovu kompaniju dovode do izuzetnih rezultata, te stvarajući na taj način poslovnu klimu sigurnog i pouzdanog poslodavca.

Alma Ras njeguje i potiče želju za znanjem i usavršavanjem, stoga će i ova godina biti u znaku razvoja karijere uposlenika, što ih u konačnici dovodi do titule najpoželjnijeg poslodavca i prosječnog radnog staža od sedam godina.

Povodom jubilarnih 25 godina Alma Ras je tokom cijele godine pripremila posebne pogodnosti za svoje kupce u svim maloprodajnim buticima i online.

Izvor
FENA

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button