Kultura

80 godina slavi jedna od najupečatljivijih holivudskih faca, Kristofer Volken.
Pekar, ljekar, apotekar… ukrotitelj lavova, mogao je taj čovjek biti bilo šta i bio je pekar i ukrotitelj lavova stvarno i to kao dječak, a na kraju nije mogao bez rokenrola (Fatboy Slim) i filma naravno.

Faca koja se rađa jednom u hiljadu godina, tačnije posljednjeg martovskog dana 1943. godine. Kristofer Voken danas puni okruglo 80 godina, njegovi roditelji su živjeli 98 i 102 godine, tako da ima još vremena da ukrasi još koji film.

Možda će Vas zanimati i:

Njegovo pravo ime je zapravo Ronald, ali dok je radio kao plesač u jednom klubu (i to je bio), gazda lokala je imao zanimljivu naviku da ga predstavlja uvjek nekim novim scenskim imenom, tako da je zadržao “Kristofer” na nagovor prijatelja, ali najviše voli da ga ljudi zovu Kris.

Kris je pokazao zavidno plesačko umjeće i odličan rad nogu u muzičkom spotu „Weapon of Choice“ grupe Fatboy Slim, a pojavio se i u Madoninom spotu „Bad girl“, tu je bila dovoljna samo njegova faca i rukavice.

Odličan je recitator, recitovao je Poovog Gavrana, ali i Poker Face u jednoj emisiji, što je pjesmi dalo potpuno drugu dimenziju. Bio je i u filmskim franšizama edicije Bond i Betmen.

 

 

Šta reći o njegovoj glumi počev od „Andersonove trake“, „Eni Hol“, „Lovca na Jelena“ za koga je dobio svog jedinog Oskara, preko „Mrtve zone“, „Kralja Njujorka“, „Prave romanse“, „Petparačkih priča“, pa sve do „Uhvati me ako možeš“ i dobre komedije „Lovci na Deveruše“, gdje je konačno glumio porodičnog čovjeka… i naravno mnogim drugima ulogama.

Izabran je za najintrigantniju pojavu na filmskom platnu, a intrigantna je bila i noć kada se udavila Natali Vud, a na brodu su bili samo on i njen muž Robert Vagner koji je osumnjičen i taj proces dugo traje,

Natalina porodica ga tuži već 40 godina. On ima 93 godine.

Voken je izjavio da je spavao i da nema predstavu šta se desilo.

Sa druge strane u braku je već 54 godine sa kasting direktorkom između ostalog Sopranovih.

Džordžian i on su zajedno od 1969. godine, nemaju djecu. Kako je jednom skromno i iskreno priznao da ne bi bio tako dobar glumac, da je imao decu, jer ne bi mogao toliko da se posveti glumi.

/Izvor: Radioaktivni komarac


Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button