SvijetZanimljivosti i zabava

Pogledajte kako izgleda najljepše proglašeno selo na svijetu (FOTO)
Američki turistički magazin Travel + Leisure malo pitoreskno selo Gordes u Francuskoj proglasio je najljepšim na svijetu.

Malo pitoreskno mjesto, s manje od 2000 stanovnika, smješteno na vrhu stijene na nadmorskoj visini od 340 metara, svake godine privlači velik broj posjetitelja iz cijelog svijeta.

Gordes

Srednjovjekovno selo ističe se svojom bezvremenskom ljepotom i kulturnim bogatstvom. Zbog svoje ljepote česta je lokacija za snimanje filmova i televizijskih emisija.

Historija Gordesa seže još u rimsko doba, ali tijekom srednjeg vijeka poprimilo je svoj današnji izgled – uske ulice i prolazi, srednjovjekovni dvorac iz kojeg se pruža pogled na dolinu i kamene kuće.

Dvorac je izgrađen u 11. stoljeću, a tokom godina je proširen i obnovljen. Izgleda doista impresivno. Iz njegovih kula i bedema pruža se nevjerojatan pogled.

Gordes

U selu se nalazi i nekoliko muzeja, od kojih su najpoznatiji Moulin des Bouillons, koji prati historiju ruralnog života u Provansi, i Pol Mara, koji je posvećen umjetniku koji je živio u Gordesu.

Ljubitelji umjetnosti još mogu posjetiti umjetničke galerije i obrtničke radionice, poput galerije slikara Johannea Spinellea.

No photo description available.

U ovom selu često se održavaju festivali i razna događanja tijekom godine. Najpoznatiji je Festival tartufa u februaru.

Selo je s vremenom napredovalo zbog poljoprivrede. Svakom turistu nezaobilazan je posjet tržnici, koja se održava svakog utorka ujutro na trgu dvorca. Ondje mogu isprobati i kupiti lokalne proizvode, rukotvorine i suvenire. Selo je posebno poznato po proizvodnji keramike.Izvor
index.hr

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Možda će Vas zanimati i:

Provjerite također
Close
Back to top button