TuzlaVijesti

Tuzla: Kontejner pun bačene hrane – neki imaju previše, neki premalo
Veliki broj građana Tuzle ogorčen je na nakon što je objavljeno da je u kontejner u jednom naselju bačeno na desetine pakovanja tjestenine, soli i ostalih namirnica.

Dok svakodnevno svjedočimo potresnim pričama o gladi i siromaštvu, poput one o bebama koje umjesto mlijeka piju brašno s vodom, hrana se u Bosni i Hercegovini, ako je suditi po statistici, baca i šakom i kapom.

To potvrđuje i video klip objavljen na Instagramu portala Crna-hronika.

Još se ne zna da li je proizvodima istekao rok pa su zbog toga bačeni u kontejner ili su odloženi zbog nekog drugog razloga.

Građani su iznijeli svoje nezadovoljstvo.

„Pogledajte ovo! Pa, zar nije sramota bacati toliko hrane pored toliko gladnih ljudi? Ako im se već iz ko zna kojeg razloga ne smije dati hrana zbog isteka roka, zar niko nije mogao povesti računa da se podijeli na bilo koji način kada su artikli bili pred istekom roka jer se moglo znati da ta količina neće biti prodana do tog perioda?“.

“Zar se ta takozvana “istekla roba” nije mogla ostaviti negdje na vidno mjesto, pa da uzmem neko… Odkad se tjestanina hermetčki zapakovana može pokvariti? ”

„Ako nije narušen hemijski sastav soli, bilo vodom ili nekim drugim reagensom, sol nema rok trajanja. Samo hoću da ukažem da je bez ikakve potrebe bačena ova količina hrane“.

„Dok se drugi bore za parče hljeba neko baca jer halapljivo kupuje. Ko god da je, dat će Bog da osjeti kako je nemati“, samo su neki od komentara.

Građani Bosne i Hercegovine u evropskom su vrhu po količini bačene hrane. Svaki građanin naše zemlje godišnje, u prosjeku, baci 83 kilograma hrane. S druge strane, u našoj zemlji ima 68 javnih narodnih kuhinja koje imaju oko 16.800 korisnika.Izvor
hayat.ba

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button