BiHIstaknutoTuzlaTuzlanski kantonZaštita okoliša

Djeca upijaju sve ono što vide na TV-u i u medijima, zato – EKO TV!
Eko TV je interaktivni projekat koji nastaje u suradnji sa djecom iz osnovnih škola koji u otvorenim emisijama rade na osvještavanju problema zagađenosti u prirodnoj i životnoj okolini.

Projekat realizira organizacija Eventus u saradnji sa U.G. Magic Factory a sufinansira Fond za zaštitu okoliša Federacije Bosne i Hercegovine.

Možda će Vas zanimati i:

Mladi i djeca u današnjem vremenu ne pripada socijalističkoj, moglo bi se reći da više ne pripada ni eventualnoj kapitalističkoj mladeži, a ona je sastavni dio digitalne mladeži.

Naša istraživanja su pokazala da mladi i djeca danas stvaraju svijest o svemu kroz digitalnu instrumentalizaciju, te da društvene mreže u razvojnom periodu imaju izrazitu snagu na promjenu pravca mišljenja.

Može biti slika sljedećeg: 3 ljudi i u zatvorenom

Tako određeni influenseri u stanju pokrenuti „digitalna krda mladih ljudi“ (naziv za veliku količinu followera) i zaustaviti kod njih čitav niz, do jučerašnjih navika ili privremenih radnji.

Mladi najbolje uče iz primjera

Svjedoci smo C. Ronaldovog djelovanja na Europskom prvenstvu kada je sklonio flaše Coca Cole sa stola i rekao „pijte vodu“, zbog te njegove rečenice pomenuti brend do narednog ponedeljka izgubio je oko 4 milijarde dolara.

Tako je i sa našom mladeži. Uglavnom iz našeg istraživanja pokazuje se da djeca i mladi slušaju jedni druge, a posebno se okreću ka idejama gdje je su i sami uključeni i izloženi televizijskom djelovanju.

Platforma koja mladima nudi kvalitetan sadržaj

Problem oko nečuvanja prirodne i životne okoline na prostoru Grada Tuzle, Tuzlanskog kantona i FBiH mogao bi se početi rješavati stvaranjem TV kanala koji bi izvršio direktan utjecaj obzirom da bi oni bili i sami akteri u njemu.

Napravljena je platforma www.ekotv.ba, Youtube kanal EKOTV i snimljen je serijal od 10 ekoloških emisija, u kojoj su učešće uzela djeca iz IIIc JU OŠ “Sveti Franjo”, a pod vodstvom učiteljice Helene Kovačević.

Obrađene su teme: zagađenja zraka, zagđenje vode, sječa šuma, energija, plastika, ozonski omotač, klimatske promjene, urbano širenje, bioraznolikost, recikliranje.

Emisije su zamišljene kao trajni dokument koji bi mogao ući u školske ustanove kao primjer kako se treba čuvati svoja okolina.

Više informacija o emisijama možete pronaći na Facebooku EKO TV i njihovom Instagram profilu.Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button