SvijetZanimljivosti i zabava

Slavni DJ istrčao maraton ispod 4 sata pod dejstvom LSD-a
DJ I Producent Diplo, pravim imenom Thomas Pentz, istrčao je maraton u Los Angelesu za manje od četiri sata i kaže da je za taj poduhvat konzumirao LSD.

Diplo je u ponedjeljak na Twitteru rekao da je stavio pet kapi LSD-a u bocu s vodom noć prije nego što je istrčao stazu od 42 kilometra s više od 20.000 drugih trkača.

“Najviše što sam ikada pretrčao bilo je 18 kilometara pa sam učinio ono što bi svaka normalna osoba učinila i uzeo LSD”, rekao je Diplo na Instagramu u četvrtak.

Očekivano vrijeme završetka za većinu trkača je tri do pet sati, premda vrhunski trkači mogu prijeći cilj za oko dva sata. Diplo je utrku završio za tri sata i 35 minuta, a u objavi na Instagramu rekao da je njegov “jedini cilj” bio pobijediti vrijeme TV voditeljice Oprah Winfrey od četiri sata 29 minuta i 20 sekundi, koje je ona istrčala 1994. godine na Marine Corps Marathonu u dobi od 40 godina.

“Veliko hvala olimpijcu Alexiju koji mi daje ritam, koljenima koja više nikad neće biti ista, i mojoj djeci što su me čekala na cilju”, rekao je na Instagramu, misleći na trkača Alexija Pappasa.

Posljednjih godina mikrodoziranje LSD-om je postalo trend

LSD, dietilamid lizerginske kiseline, psihoaktivna je droga koja je zabranjena u SAD-u i većini drugih zemalja. Posljednjih godina mikrodoziranje, gdje se droge uzimaju u količinama koje ne izazivaju trip, postalo je trend u Silicijskoj dolini, a ljudi tvrde da LSD pomaže kod kreativnosti i produktivnosti, iako to nije dokazano.

Study of LSD microdosing doesn't show a therapeutic effect - UChicago Medicine

Naučnici proučavaju može li droga, u mikrodozama, pomoći u poticanju energije i ublažiti bol kod starijih ljudi, a testirali su je i u mnogo većim dozama u psihoterapiji za zdravstvena stanja poput cluster glavobolja.

Što se tiče maratonaca, nema podataka koji bi nas informirali je li mikrodoziranje LSD-a korisno ili opasno, rekao je za Insider David Nutt, direktor Odjela za neuropsihofarmakologiju u Odsjeku za znanosti o mozgu na Imperial Collegeu u Londonu.Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button