BiHVijesti

U Mostaru se danas sastaju Čović i lideri Osmorke na čelu s Nikšićem: Tema formiranje Vlade FBiH
Hrvatska demokratska zajednica (HDZ) BiH najavila je da će danas u Mostaru sa SDP-om BiH i njihovim partnerima održati sastanak na kojem će biti razgovarano o formiranju vlasti u Federaciji BiH.

Delegacije sastanka koji je najavljen za 11 sati u zgradi HDZ-a u Mostaru će predvoditi lider HDZ-a BiH i HNS-a BiH Dragan Čović i predsjednik SDP-a BiH Nermin Nikšić.

Očekuje se da će sastanku prisustvovati i ostali predstavnici Osmorke, a to su Elmedin Konaković (NiP), Edin Forto (Naša stranka), Semir Efendić (SBiH), Nermin Ogrešević (NES), a vjerojatno i predstavnici BHI KF i PDA.

Lider NiP-a Elmedin Konaković je prošle sedmice tokom boravka u Mostaru kazao da od ovog sastanka očekuje potpisivanje raspodjele odgovornosti i resora u Vladi Federacije BiH, te je najavio da će prije formiranja entitetske vlade biti predstavljen njen program rada.

Također nam je kazao kako zna da SDA neće dati potpis za formiranje vlasti i da očekuje intervenciju visokog predstavnika Christiana Schmidta za potpunu deblokadu procesa u BiH.

Ono što treba istaći jeste da početkom aprila ističe zakonski rok za formiranje nove vlade FBiH, a što će lideri koalicije tokom današnjeg sastanka u Mostaru dogovoriti javnosti će iznijeti na konferenciji za novinare, koja će se prema najavi održati po okončanju sastanka oko 13 sati.Izvor
Klix.ba

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button