BiHPolitikaVijesti

TI BiH videom razotkrio Dodikovu dvoličnost: Šta je pričao 2022., a šta o istoj temi govori sada




Transparency International BiH objavio je video u kojem pokazuju Dodikovu dvoličnost kada je u pitanju donošenje zakona o javnosti rada neprofitnih organizacija i šta je o USAID-ovom finansiranju nekada govorio.

Video u jednom svom dijelu pokazuje šta je predsjednik RS-a govorio jučer o Američkoj agenciji za međunarodni razvoj (USAID).

“Američka agencija za međunarodni razvoj (USAID) daje novac raznim mešetarima, političkim partijama, nevladinim organizacijama”, kazao je jučer Dodik.

Također, objavili su paralelno i dio njegovog govora o istoj temi, koji je rekao 21. januara 2022. godine.“USAID je u proteklim godinama dao ozbiljan novac za podršku i u Republici Srpskoj i mi smo na tome zahvalni. Ostajemo posvećeni saradnji”, kazao je Dodik 2022. godine.

Svakako je zanimljivo koliko je predsjednik RS-a promijenio mišljenje za samo godinu dana.

Podsjećamo, Vlada RS-a usvojila je Nacrt zakona o javnosti rada neprofitnih organizacija.

Dodik je najavio da će novim zakonom biti regulisano da nevladine organizacije morati prijavljivati ne samo financijske transakcije, nego i sve što rade.

Takođe, Vlada Republike Srpske donijela je u četvrtak odluku o prekidu suradnje sa veleposlanstvima Sjedinjenih Država i Velike Britanije u BiH na što im je američka strana odmah na svojim društvenim mrežama odgovorila porukom – “To je put izolacije i autokratske vladavine”, poručili su Dodiku i dodali da on očajnički pokušava održati svoj korumpirani režim.



Izvor
avaz.batportal.hr

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button