BiH

VSTSBiH imenovao nosioce pravosudnih funkcija
Visoki sudski i tužilački savjet Bosne i Hercegovine (VSTSBiH) je tokom drugog dana dvodnevne sjednice, koja je počela 22. marta u Sarajevu, donio odluku o imenovanju nosilaca pravosudnih funkcija u Bosni i Hercegovini.

Na nivou Federacije Bosne i Hercegovine, imenovani su: Dantes Samardžić na poziciju sudije Opštinskog suda u Bihaću; Kanita Kukić na poziciju sudije Opštinskog suda u Sarajevu; Anja Laštro na poziciju sudije Opštinskog suda u Sarajevu; Lejla Hadžimahmutović na poziciju sudije Opštinskog suda u Zenici; Edna Mujkanović na poziciju sudije Opštinskog suda u Zenici i Admir Saletović na poziciju sudije Opštinskog suda u Zenici.

Možda će Vas zanimati i:

Na nivou Republike Srpske, imenovani su: Dijana Stevanović na poziciju sudije Osnovnog suda u Bijeljini; Nebojša Vrhovac na poziciju sudije Osnovnog suda u Prnjavoru; BojanDobrnjac  na poziciju sudije Osnovnog suda u Kotor Varoši i Darko Mijatović na poziciju sudije Osnovnog suda u Vlasenici.

Na nivou Brčko distrika Bosne i Hercegovine imenovana je Dijana Azapagić na poziciju tužioca Tužilaštva Brčko distrikta Bosne i Hercegovine.

Pri donošenju Odluke o imenovanju, VSTSBiH je uzeo u obzir kriterije poput: stručnog znanja, radnog iskustva i radnih rezultata; stručne sposobnosti zasnovane na dosadašnjim rezultatima u karijeri; sposobnosti da nepristrano, savjesno, marljivo, odlučno i odgovorno obnaša dužnosti u okviru funkcije za koju se prijavljuje; odnosa sa radnim kolegama, ponašanja van posla, profesionalne nepristranosti i ugleda.

Pri imenovanju, VSTS BiH primjenjuje odgovarajuće ustavne odredbe kojima se uređuju jednaka prava i zastupljenost konstitutivnih naroda i ostalih, te poštuje ravnomjernu zastupljenost spolova.

Novoimenovani nosioci pravosudne funkcije će stupiti na dužnost 10. aprila ove godine, saopćeno je iz VSTVBiH.Izvor
FENA

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button