BiHZanimljivosti i zabava

Porezna uprava FBiH – U 71 kontroli izrečene kazne u iznosu 52.400 KM
Inspektori Porezne uprave Federacije BiH – Kantonalnog poreznog ureda Zenica su 14. i 22. marta izvršili 71 inspekcijski nadzor kod poreznih obveznika koji obavljaju ugostiteljsku, trgovinsku, pekarsku i ostale uslužne djelatnosti.

Kontrole su izvršene na području Visokog, Vareša, Breze, Kaknja, Zenice, Usore, Doboj Juga, Maglaja, Zavidovića, Žepča i Tešnja s ciljem provjere poštivanja Zakona o fiskalnim sistemima i zapošljavanja radnika na crno.

Možda će Vas zanimati i:

U toku kontrola inspektori Porezne uprave otkrili su 14 neprijavljenih radnika, 31 obveznika koji nisu evidentirali promet putem fiskalnog uređaja, četiri obveznika koji nisu imali fiskalizirani fiskalni uređaj i dva obveznika koji nisu imali odobrenje za rad nadležnog organa.

Zbog utvrđenih nepravilnosti: angažiranja neprijavljenih radnika, nepostojanje fiskaliziranog fiskalnog uređaja, neevidentiranja prometa putem fiskalnog uređaja i rada bez odobrenja, zapečaćena su četiri objekta i izdat je 41 prekršajni s ukupno izrečenim novčanim kaznama u iznosu 52.400 KM, saopćeno je iz Porezne uprave FBiH.Izvor
FENA

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button