Lifestyle

Hanka Paldum: “Dvaput sam doživjela kliničku smrt, bila sam mrtva nekoliko minuta”.
Legendarna pjevačica Hanka Paldum otkrila je da je zbog komplikacija pri porodu čak dvaput doživjela kliničku smrt.

Ova je autorica brojnih hitova uz karijeru koja sada traje nekoliko desetljeća prošla kroz brojne poteškoće tijekom svog života. Naime, na samom početku karijere snašla ju je prva prodična tragedija kada joj je preminuo otac.

– “Mladost i tinejdžerski dani period su kada se bude ljubav i prve emocije. Imala sam simpatije, a uvek su me privlačili fini i kulturni momci koji su po nečemu odudarali od okoline. U to vreme nije bilo pristojno javno ispoljavati emocije jer bi nas obuzimali stid i sramota. Bilo je dosta momaka koji su pokušavali da me osvoje i koji su bili zainteresovani za mene, ali ja sam ih izbegavala jer sam se plašila ljubavi, znajući šta ona sa sobom nosi. Moj prvi momak bio je zapravo moj muž, s kojim sam se u početku samo družila” prisjeća se Hanka.

توضیحات عکس در دسترس نیست.

Nekoliko godina nakon što joj je popularnost porasla postala je majka, tačnije, 1981. godine kada je rodila kćerku Minelu. Pet godina nakon toga rodila je sina Mirzu.

Oboma je otac Muradif, čovjek u kojeg je bila zaljubljena još kad je pohađala srednju trgovačku školu u Sarajevu, gdje je slovila za jednu od najljepših djevojaka.

– Imala sam jako teške porode, a na oba sam doživjela kliničku smrt zbog zdravstvenih komplikacija. Teži mi je bio porod s Mirzom kada sam nekoliko minuta bila mrtva, čega se nerado sjećam. Majčinstvo sam doživljavala kao prirodan slijed stvari u životu i uvijek sam se smatrala prije svega suprugom i majkom, a tek onda umjetnicom. Glazbu sam smatrala dijelom sebe, karijeri nisam pridavala posebnu pažnju niti se opterećivala poslovnim uspjesima. Važnije mi je bilo da svoju djecu izvedem na pravi put. Minela mi je uvijek bila desna ruka, velika pomoć, a mogla sam se osloniti na nju dok je bila i mala – izjavila je 66-godišnja Hanka.

Iako je njezin suprug na pravi način vodio njezinu karijeru, u privatnom životu nisu im cvjetale ruže i zbog toga su odlučili stati na kraj 13 godina dugom braku.

Nakon razvoda, pjevačica se posvetila poslu i zaljubila u beogradskog nogometnog trenera Miladina Živadinovića.

Pratio je na koncerte, zajedno su putovali u Kuvajt, a i zaprosio ju je. Pjevačica je navodno odbila udati se za njega, pa su ubrzo prekinuli.

Nažalost, 2015. je odjeknula vijest da je njen sin Mirza doživio prometnu nesreću nakon koje je završio u zatvoru na dvije godine. Pjevačica nije krila da joj je jako teško.

 Hanka Paldum Mirzad Brkić

“Svi su od njega napravili zločestog momka, a osuđen je na tako veliku kaznu samo zato što je sin Hanke Paldum. Mnogi su mi rekli da je za to što je učinio dobio preveliku kaznu, da nije trebao dobiti ni godinu dana. Svakom je djetetu teret kada mu je roditelj popularan”, izjavila je tada Paldum.

– Teško mi je, kao što bi bilo i svakoj majci, ali tu emociju držim u sebi. Mnogi zlorabe moju nesreću, ali ja se ne osvrćem na takvo nešto. Moj sin je dobro, s jedne strane, iako ne može biti dobro, jer je u zatvoru – rekla je tada Hanka.

 Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button