TuzlaTuzlanski kanton

Pekara Kabil: Ramazanske lepine dostupne na ovih 17 lokacija




Sa dolaskom mjeseca ramazana, gradovi širom Bosne i Hercegovine zamirišu ramazanskim lepinama, koje se tradicionalno u pekarama, po posebnim receptima prave samo u ovom mjesecu.

Muslimani širom Bosne i Hercegovine sa posebnim nestrpljenjem očekuju mjesec posta, a ono što iz godine u godinu prati njegove čari je i ramazanska lepina koja je neizostavna na soframa za vrijeme sehura ili iftara.

Ramazanska lepina nije ništa drugo nego lepina koja u mjesecu ramazanu na svoj gornji sloj dobija ukras od čurekota, koji širi svoj poseban miris sokacima i privlači mnoge koji prolaze tim putevima.

May be an image of 4 people, food, brick wall and indoor

Vječito pitanje stoji, a to je gdje su najbolje lepine?

U moru dobrih mi biramo najbolje, pa je tako ovog puta na red došla i Pekara Kabil, koja već preko 80 godina tradicionalno pravi ukusna peciva, a u mjesecu Ramazanu poseban trud ulažu u pripremu lepina koje su dobro poznate na području TK.

Zaboravite na čekanju u redu pred iftar i izaberite sebi najbližu poslovnica, jer pekara Kabil ima 17 lokacija na raspolaganju.

Pored popularnih šest maloprodajnih objekata, građani na području grada Tuzle će imati priliku kupiti lepine i u Bingo marketima koje će biti dostupne u prodaji od srijede 22.03.2023. godine.

Lokacije na kojima će biti dostupne Ramazanske lepine:

Stupine B6, Stupine B10, Stupine B12, Sjenjak hipermarket, Sjenjak minimarket, Bulevar Bingo+, Kula, Zlokovac, Dramar, Ušće Bingo+, Crveni 7, Korzo, Bingo Tuš Irac, Miladije, Tušanj, Rudarska, Bingo City Centar

Bez obzira za koju prodajnu lokaciju da se odlučite, kvalitet Ramazanskih lepina pekare Kabil nesumnjivo je pravi izbor!

 

 



Izvor
A.H

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button