BiHRegionZanimljivosti i zabava

Akcija ‘ATM’ – Pretresi i hapšenja na području Zenice i drugim gradovima zbog pranja novca
Policijski službenici SIPA, provode više aktivnosti lišenja slobode i pretresa, na području Zenice i drugih gradova, a koje su usmjerene ne otkrivanje i krivičnog gonjenje osoba osumnjičenih za međunarodni organizovani kriminal i pranje novca.

Tužilaštvo BiH i SIPA istražne aktivnosti su realizovali u zajedničkom istražnom timu s partnerskim insitucijama R Slovenije.

Radi se o predmetu u kojem se istražuju veliki transferi novčanih sredstava sa područja Slovenije na područje Bosne i Hercegovine, za navodno i fiktivno realizovane poslove u oblasti građevinarstva, kao i druge poslove, a koji je nakon toga ponovo transferisan iz Bosne i Hercegovine u R Sloveniju, od više osoba u Bosni i Hercegovini, te na taj način stavljan u legalne novčane tokove.

How Money Laundering Works | HowStuffWorks

Istraga je vođena u koordinaciji sa kolegama iz partnerskih institucija Slovenije, koje su određene istražne aktivnosti, koji se odnose na veliki broj pretresa i lišenja slobode, preduzeli na teritoriji ove zemlje, članice EU.

S obzirom da su istražne aktivnosti na terenu još uvijek u tijeku, u ovom trenutku Tužiteljstvo BiH i partnerske institucije ne mogu dati više informacija ili detalja, saopćeno je iz tog tužilaštva.Izvor
FENA

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button