LifestyleZanimljivosti i zabava

Bosanskohercegovačka milionerka Sanela Diana Jenkins čeka dijete u 50. godini
Sanela Jenkins ponovo trudna sa svojim zaručnikom, američkim kantautorom Asherom Monroem.

Sanela iz braka s bivšim suprugom Rogerom Jenkinsom ima sina Innisa (22) i kćer Eeneyju (19). Prije dvije godine je sa Asherom Monroem (34) dobila kćer Eliyanah.

Nedavno je na svom instagram profilu nedavno postavila snimak ultrazvuka, uz opis – “Šta ima. Prošlo je 17 sedmica otkako odmaram ovdje. Dobre vijesti. Doktor je rekao da možemo letjeti.”

Sanela Diana Jenkins, rođena je kao Sanela Ćatić u Sarajevu a iz Bosne i Hercegovine je otišla kao studentica. Najprije je otišla u Split, a zatim u London, gdje je upisala studij ekonomije i informatike. Prati je glas da je jedna od najbogatijih Bosanki, a zbog svoje posvećenosti humanitarnom radu mnogi je nazivaju i bosanskom Lady Di.

Godine 1999. udala se za bankarskog menadžera Rogera Jenkinsa, a nakon razvoda postala je bogatija za 150 miliona funti. U braku s njim je dobila i dvoje djece, sina Innisa i kćer Eneyu.

Sanela je osnivačica projekta “Sanela Diana Jenkins Human Rights Project” na čuvenom univerzitetu UCLA u Los Angelesu (Kalifornija), kao i Jenkins-Penn Haitian Relief Organization u saradnji s glumcem Seanom Pennom.

Njeno bogatstvo procjenjuje se na 300 miliona dolara.

Vlasnik je i CEO kompanije koja proizvodi zdrava pića „Neuro“, ima produkcijsku kompaniju “D Empire”, a s Melissom Odabash je vodila kompaniju za dizajn i proizvodnju kupaćih kostima.

Poznata je i po svojim poznanstvima s velikim svjetskim zvijezdama, među kojima su i George Clooney, Elton John, Roberto Cavalli, ali i Chris Brown koji je 2014. godine bio glavna zvijezda na proslavi rođendana njezina sina Innisa u Sarajevu.
Sanela Jenkins je aktivna filantropkinja, a nedavno je s drugim slavnim osobama pomogla prikupiti 8,5 miliona dolara za fondaciju Eltona Johna.

2022. godine je postala i zvijezda serije “Kučanice s Beverly Hillsa”, a tom iskustvu govorila je u intervjuu za magazin Azra:

– To je donijelo i nova prijateljstva, ali i određene personalne konflikte tokom snimanja. Snimi se tu mnogo materijala, ali se isto tako režira i pušta u javnost ono što se uklapa u vremenski okvir koji je predviđen za emitovanje. Imam mnogo prijatelja u Hollywoodu i odavno su me zvali da učestvujem u raznim snimanjima. Uvijek sam odbijala. Imam i svoju produkcijsku kuću, ali nemam dovoljno vremena da se posvetim produkciji, jer mi „Neuro“ zauzima sve vrijeme odvojeno za biznis. Evo da vam otkrijem i jednu ekskluzivu, imam u ladici spreman scenarij za jedan film o Bosni i čekam pogodan momenat da krenemo u realizaciju. Nisam još odlučila da li da ga radim ovdje ili u Bosni.

 Izvor
vecernji.hr

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button