SvijetTehnologija

Wyclef Jean predstavio najlakši električni superautomobil na svijetuPrema kompaniji Attucks, Apex AP-0 je najlakši električni superautomobil na svijetu sa deklariranom težinom ispod 1.200 kilograma, što je omogućeno pomoću posebne karbonske šasije sa modularnim prostornim okvirom za maksimalnu krutost. Iako na tržištu postoje električni automobili sa mnogo jačim motorima, Apex AP-0 će zbog male težine pružiti i više nego solidne performanse. Što se tiče brojki, navodi se da AP-0 može postići maksimalnu brzinu od 305 km/h te može ubrzati od 0 do 100 km/h za samo 2,3 sekunde.

Električni pogonski sklop na stražnjoj strani vozila razvija 650 KS i 580 Nm okretnog momenta. Kako bi usmjerio strujanje zraka ispod karoserije i veliki difuzor, APEX je veliku pažnju pridodao i aerodinamici. Zbog svoje baterije od 90 kW postavljene u podu, Apex AP-0 ima nisko težište što poboljšava njegovu upravljivost. APEX tvrdi da će njihov AP-0 električni superautomobil imati ukupni domet od 514 km.

Na fotografijama se čini da je AP-0 električni superautomobil relativno malih dimenzija. Navodi se da će Attucks Apex AP-0 doći u prodaju krajem 2024. godine sa početnom cijenom od 350.000 USD, ali već sada možete personalizirati i rezervirati jedan primjerak ovog automobila za sebe za 1.000 USD na službenoj web stranici tvrtke.Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button