SvijetZanimljivosti i zabava

Australski surfer oborio svjetski rekord, surfao preko 30 sati (VIDEO)
Australac Blake Johnston postavio je u petak novi rekord najdužeg surfanja na valovima duži od 30 sati na plaži kod Sydneyja, a poduhvat je tim važniji jer je namijenjen prikupljanju novca za mentalno zdravlje i prevenciju suicida.

Četrdesetgodišnjak je briznuo u plač pošto je uspio potući prethodni rekord što ga je držao Južnoafrikanac Josh Elsin te je surfao 30 sati i 11 minuta u doista teškim uvjetima boreći se s gomilama meduza i mrklim mrakom. Po izlasku iz vode Johnston je tek nešto pregrizao, zahvalio stotinama ljudi koji su ga bodrili s plaže Cronulla i vratio se ponovno valovima kako bi postavio novi rekord od 40 sati surfanja.

Možda će Vas zanimati i:

“Imam još posla. Imam 40 godina, dakle ići ću ponovno i dati sve od sebe”, rekao je novinarima. Blake Johnston upustio se u avanturu postizanja rekorda kako bi prikupio 400.000 australskih dolara (252.000 eura) za sprečavanje suicida i za mentalno zdravlje mladih. Johnsonov otac počinio je samoubojstvo prije deset godina.

Surfer je “uhvatio” približno 525 valova od početka sesije koju je počeo u četvrtak ujutro te nastavio duboko u noć uz svjetlo projektora. Njegov brat Ben Johnston objasnio je da je Blake bio spreman i na mogućnost da ga napadne morski pas, ali to ga nije zabrinjavalo.Izvor
index.hr

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button