PolitikaSvijet

Objavljen snimak sudara ruskog borbenog aviona i američkog drona (VIDEO)


Evropska komanda američke vojske objavila je snimak incidenta iznad Crnog mora u kojem su učestvovali američki dron za nadzor i ruski borbeni avion, a dogodio se prije nekoliko dana.

Videosnimku je nedavno skinuta oznaka tajno nakon čega je i objavljen, a prikazuje kritične trenutke sukoba u vazduhu, za koji je Pentagon rekao da je trajao 30-40 minuta.

Na snimku se vidi da je kamera drona MQ-9 Reaper usmjerena unazad prema repu i propeleru drona, koji je postavljen na stražnjoj strani. Zatim je prikazan ruski borbeni avion Suhoj SU-27 kako se približava. Dok presreće američki avion i približavajući mu se, ruski lovac baca gorivo na dron.

U drugom dijelu snimka se vidi ruski mlaznjak kako još jednom prolazi pored drona, približava se i opet izbacuje gorivo.

Videosnimak je zatim kratko prekinut dok se ruski borbeni avion sudara sa MQ-9 Reaper, a kada se slika ponovo vrati, vidi se propeler drona koji je ovaj put oštećen od sudara.

The moment the Russian SU-27 fighter jet collided with the US MQ-9 drone from interestingasfuck

Takva situacija je prisilila SAD da obore dron u Crnom moru. Rusija je negirala da je došlo do sudara uopšte, a Amerikanci su istaknuli da su operateri daljinski obrisali softver drona kako tajni materijali ne bi pali u ruke neprijatelja.

Amerikanci nisu pronašli dron još uvijek, a Moskva je jasno stavila do znanja da će pokušati da izvuče olupinu drona.Izvor
klix.ba

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button