BiHVijesti

Izmjene Zakona o VSTV-u zbog tehničkih i političkih primjedbi vraćene na usaglašavanje (VIDEO)

Nacrt zakona o izmjenama i dopunama Zakona o Visokom sudskom i tužilačkom vijeću BiH, čiji je predlagač Ministarstvo pravde BiH i koji se našao danas na dnevnom redu sjednice Vijeća ministara BiH, vraćen je na dodatno usaglašavanje.

Ministar vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Elmedin Konaković izjavio je novinarima nakon sjednice VMBiH da je to jedna od bitnijih tačaka koju su razmatrali te da je na taj dokument bilo tehničkih, ali i političkih primjedbi.

Možda će Vas zanimati i:

– Vidjeli ste da se neke stvari u Vijeću pomjeraju i uveli smo praksu da se ne preglasavamo na bitnim tačkama – naglasio je Konaković.

Govoreći o Nacrtu zakona o vanjskim poslovima BiH, koji je predložilo Ministarstvo vanjskih poslova BiH, kazao je da na toj tački nije bilo političkih problema te da postoji saglasnost da se ta oblast uredi kvalitetnije nego što je to bio slučaj do sada.

– Ali, taj nacrt povezujem sa sistematizacijom i organizacijom unutar Ministarstva. Taj dokument je bio u proceduri i analizama sam uočio da je bitnija ozbiljnija reorganizacija od ponuđenog dokumenta. Posebno je bitno pitanje konzulata, koji još nisu sistematizirani – pojasnio je Konaković.

Dodao je da su povezali te dvije oblasti te da su Nacrt zakona vratili na tehničku doradu.

Nacrt o zakona o vanjskim poslovima BiH, uvjeren je, bit će usvojen za nekoliko sedmica, kao i nova sistematizacija unutar Ministarstva.Izvor
FENA

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button