ArhivaRegionVijesti

Oglasio se Rambo Amadeus: Dotičnu sam “pljesnuo ili štipnuo po du*etu”


Oglasio se Rambo Amadeus: Dotičnu sam “pljesnuo ili štipnuo po du*etu”

Nakon što je Lejla Kašić, producentica emisije Dnevnica na Radioteleviziji Crne Gore, optužila crnogorskog pjevača Ramba Amadeusa (Antonije Pušić) za seksualno uznemiravanje, on se oglasio na Facebooku navodeći da ima potrebu da pojasni o čemu je riječ povodom, kako je rekao, “nesretnog, nemilog i neprijatnog događaja u finalu snimanja epizode serijala ‘Dnevnica’, kao i medijske halabuke koja ga prati”.

Možda će Vas zanimati i:

“Doduše, bilo bi mnogo lakše kad bi bilo izneseno šta mi se to konkretno zamjera, jer je u našoj komunikaciji čitavog dana bila gomila nesporazuma i neslaganja. Ovako Izgleda kao neka njena medijska taktika ali neka, evo pokušaću sam da taksativno nabrojim i priznam sva moja nedjela. Moliću dotičnu gospođicu da me dopuni ako sam nešto od nedjela zaboravio. Čitav dan sam bio nadrndan i sarkastičan zbog činjenice da sam tako brzopleto upao u nešto što nikakve veze nema sa mojim senzibilitetom i uvjerenjima.

Prije svega zbog mog protivljenja da snimamo javno porodicu kojoj se pomaže i time je stigmatizujemo u javnosti. To mi je djelovalo užasno surovo, nisam mogao da pojmim da je to nekome “cool” i da misli da time čini dobro djelo. Emisije sam čekirao površno, nisam ni primijetio da se porodica kojoj se pomaže izlaže medijima.

Protivio sam se glasno pred snimateljskom ekipom, ali pošto se čitava lokalna zajednica već radovala da učestvujem u toj dobrotvornoj akciji stavljen sam pred svršen čin. Nije mi preostalo drugo ne go da pi*dim. Naprimjer, zbog producentkinjinog permanentog ispravljanja svake moje rečenice u vezi bilo čega. To je trebalo izdržati.

Zatim zbog bestidnog koketiranja, prenemaganja, koje mi je išlo na živce čitav dan.

Zbog lažnog moralisanja i insistranja na tome kako je taj rad ne znam koliko human, a zapravo se socijalno ugroženi izlažu medijima zarad njene lične promocije.

Zbog činjenice da je generalni sponzor emisije firma koja ima kladionice , a znamo da je to trenutno najveći problem i najbrži put ka siromaštvu protiv kog se ovaj serijal kao bori.

Ali da podsjetim, optužen sam, i javno osuđen zbog seksualnog uznemiravanja i zlostavljanja. Evo da preciziram.

Dotičnu gospođicu sam – dok smo se približavali kući socijalno ugrožene porodice, sasvim neplanirano pipnuo ili pljesnuo po du*etu ili pak štipnuo, pojma nemam sad. To nema nikakve veze sa sek*om, barem ne s moje strane. Htio sam da joj nekako dojavim da nemam više šta, da me je satjerala u ponižavajući položaj. Nekakav zadnji pokušaj da odustane od grubog upada u intimu jedne porodice. Nesretno artikulisan kvazi-drugarski alarm. Seksističan možda, seksualan ne.

Nije to niko vidio, nije se ni ona bunila, mogao bih da negiram, ali mrzi me da foliram. Nisam taj lik. Dakle pljesnuo sam, pipinuo ili štipnuo (stvar forenzičke interpretacije) u trajanju od jedne sekunde. Vjerujem da postoje satelitski snimci koji to mogu da potvrde, danas se i onako snima svaki pedalj planete.”

Ostatak obrazloženja možete pročitati na njegovom Facebook profilu:

Podsjećamo Lejla Kašić, producentica emisije Dnevnica” na Radioteleviziji Crne Gore, na Instagramu je optužila Ramba Amadeusa za seksualno zlostavljanje.

“Jučer sam na snimanju epizode Dnevnica doživjela seksualno uznemiravanje od strane našeg gosta, velikog intelektualca, regionalno prepoznate i utjecajne ličnosti, UNICEF-ova ambasadora dobre volje Antonija Pušića, poznatijeg pod pseudonimom Rambo Amadeus”, napisala je Kašić u subotu na Instagramu, dodajući tad da je o svemu obavijestila UNICEF te da će obavijestiti i nadležne institucije.

“Malokada sam se kao sinoć osjećala zbunjeno, nemoćno i nezaštićeno. A onda je preraslo u ljutnju i bijes. Na kraju gađenje i živčani slom”, napisala je i pitala se što se treba dogoditi da se žene osjećaju sigurno dok obavljaju svakodnevne aktivnosti.

“Koliko je posramljenih žrtava potrebno da bi nam bilo jasno da opravdanje ne postoji? Dokad će muškarci misliti da poštuju žene ako bi reagirali samo na uznemiravanje i nasilje nad njihovim kćerima/sestrama/majkama? Dokle, dokle, dokle više?” napisala je i dodala da seksualno uznemiravanje ne smije biti normalna stvar te da je strašno i nedopustivo što netko sklon devijantnom ponašanju kroz angažman u UNICEF-u ima pristup najranjivijim kategorijama društva.

Reakcija UNICEF-a

“UNICEF ima politiku nulte tolerancije prema bilo kojem obliku seksualno neprimjerenog ponašanja jer je ono u suprotnosti s ključnim vrijednostima UNICEF-a”, oglasila se i UN-ova organizacija nakon optužbi za seksualno zlostavljanje. UNICEF je Pušića sankcionisao suspendiranjem angažmana.Izvor
n1info.hr

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button