Kultura

Predstava “Prah” igra u gračaničkom BKC-u

Najava

Predstava ” Prah” igra u Bosanskom kulturnom centru u Gračanici 17. marta. Gordana Boban dobitnica nagrade za najbolju glumicu 12 festivala ZAPLET u Banjoj Luci gdje je nagrađena za sjajnu ulogu u predstavi “Prah”.

Predstava je imala svoju premijeru krajem 2019. godine, te je odigrana kako na domaćim tako i na regionalnim pozorišnim teatarskim scenama.
Bračni par se nalazi u vrtlogu života i nikako ne uspijevaju uspostaviti povoljan kurs plovidbe. Neprestano im nedostaje mnogo toga, a prvenstveno sredstava za život. Pisac ih već na samom početku vješto baca u nepoznatu situaciju, kada oni iz te životne čamotinje, samo jednim potezom Fortune, dobivši na lotu, dolaze u situaciju da svi problemi koje su mislili da imaju postaju rješivi.
Tokom komada punog samorazotkrivanja, koje je nerijetko komično, svaki od dva lika (supruga i suprug) prolaze kroz katarzu koja im pomaže da otkriju vlastiti suštinu, kao i suštinu međusobnog odnosa.
Svi znamo da „para vrti tamo gdje burgija ne može“, ali kroz ovaj komad vidimo da novac ne može riješiti naše istinske probleme. Kroz vrlo duhovite dijaloge predstava šalje poruku da je
sreća u nama te da je život lijep i bez miliona.
Režiju potpisuje Miralem Zupćević, a u predstavi igraju Gordana Boban i Mirsad Tuka.
Cijena ulaznice je 10 KM i iste možete kupiti na biletarnici BKC-a u Gračanici.


Možda će Vas zanimati i:

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button