SportU fokusu

FUDBALSKA LJEPOTICA: Fantastični Liverpool, genijalni Salah i veliki Edin Džeko (VIDEO)







Liverpool je ostvario ubjedljivu pobjedu protiv Rome u prvoj utakmici polufinala Lige prvaka (5:2). Rimljani su gubili sa 5:0, ali su vratili kakve-takve šanse pred revanš susret na Olimpicu.

Salah je u 36. minuti doveo u prednost Liverpool fantastičnim pogotkom. Dejan Lovren je pogodio prečku u 38. minuti, da bi u prvoj minuti sudijske nadoknade Salah izašao na Alissona i prebacio ga za 2:0.

Možda će Vas zanimati i:

U drugom poluvremenu sjajni Egipćanin je prešao na ulogu asistenta. Prvo je uposlio Manea za 3:0 u 56. minuti, a zatim pet minuta poslije asistirao je i Firminu za 4:0. Firmino je u 69. minuti postigao još jedan gol za velikih 5:0.

Patrik Schick je u 73. minuti imao dobru priliku, da bi u 81. minuti Edin Džeko majstorski pogodio i smanjio na 5:1. Samo četiri minute poslije dosušen je penal za Romu koji je realizovao Diego Perotti za 5:2 i tako vratio kakvu-takvu nadu Rimljanima.

Do kraja utakmice Roma je nastavila napadati. Kao da je postojala samo jedna ekipa. Novu šansu imao je Džeko u 87. minuti, a zatim je pokušao i Nainggolan.

Nije bilo promjene do posljednjeg sudijskog zvižduka, a s obzirom kako su Rimljani izbacili Barcelonu, može se reći da ovdje ipak nije sve gotovo.

Izvor: scsport.ba



Možda će Vas zanimati i:

Back to top button