BiH

Smijenjena pomoćnica direktora Opće bolnice, puštala pacijente preko reda (VIDEO)


Uposlenica Opće bolnice “Prim. dr. Abdulah Nakaš” u Sarajevu koja je svojim postupkom 28. februara ove godine urušila ugled ove zdravstvene institucije razriješena je dužnosti pomoćnice direktora za ekonomske poslove.

Ovu informaciju saopćili su iz Opće bolnice navodeći da disciplinska komisija koja je formirana u najkraćem roku, nastavlja rad u skladu sa postojećim zakonskim propisima.

Možda će Vas zanimati i:

“Napominjemo da se ovakvim pojedinačnim slučajevima baca sjena na ogroman trud i zalaganje koji ulažu uposlenici Opće bolnice, kako bi svim pacijentima pružili što kvalitetniju zdravstvenu uslugu”, poručili su iz Opće bolnice.

Podsjetimo, pacijentica iz Sarajeva oglasila se za medije nakon što je doživjela neugodnost čekajući pregled kod interniste u Općoj bolnici “Prim.dr. Abdulah Nakaš”. Cijelu situaciju snimila je mobitelom, a na videu koji je objavilo portal Crna hronika, pacijentica se raspravlja s osobom koja tvrdi da je pomoćnica direktora jer je mimo 20 pacijenata koji su uredno čekali, uvela preko reda drugog pacijenta.

Osoba koja se predstavlja kao pomoćnica direktora bila jako drska prema njoj, pokušala joj je oduzeti telefon i maršnula je. Video je izazvao burne reakcije, a oglasila se i Uprava koja je tada poručila da će protiv uposlenice biti pokrenut disciplinski postupak.

 Izvor
n1info.ba

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button