BiznisLifestyle

FOTO/Otvoren Kelebek u Tuzli: Ovo je veliki iskorak za privredu TK













U Tuzli je danas svečano otvoren izložbeno-prodajni prostor Kelebeka, najvećeg turskog proizvođača i distributera namještaja.

Kako su istakli iz firme “Uvak”, koja je vlasnik prostora na 4.500 kvadratnih metara, osnovni cilj jeste rad sa domaćim kompanijama, privrednicima iz Turske, lokalnom upravom i višim nivoima vlasti, te zajednička ulaganja u proizvodnju gljiva, ulja, masti, piletine i jaja, koja će biti orijentisana ka izvozu.

Možda će Vas zanimati i:

“Ovo je veliki dan za nas. Smatram da je ovo iskorak za privredu Tuzlanskog kantona”, izjavio je za Kameleon Nermin Hodžić, ministar razvoja i poduzetništva TK, koji je zajedno sa premijerom TK Begom Gutićem predvodio delegaciju Vlade TK. Osim toga, Kelebek u Tuzli svečano je otvorio i gradonačelnik Tuzle, Jasmin Imamović.

Kelebek se nalazi u bivšoj zgradi “Poliuretanske hemije” u industrijskoj zoni zapad, a svojim kupcima nudi najmoderniji namještaj i proizvode iz svog širokog asortimana, jednog od najvećih evropskih prozvođača.

Inače, Kelebek Mobilya je jedan od prvih proizvođača namještaja u Turskoj. Uspješno rade od 1935. godine, danas su lider na turskom tržištu, a svoje proizvode danas izvoze u 15 zemalja. Od 2012. godine vlasnik Kelebeka je Doğtaş, također poznati proizvođač namještaja koji već uspješno posluje u BiH.



Možda će Vas zanimati i:

Back to top button