Tuzlanski kantonVijesti

Učenici iz Tuzle osigurali pomoć za 18 porodica i za Narodnu kuhinju “Imaret”

Sedmica tolerancije










Richmond Park Međunarodna škola Tuzla uspješno je realizirala još jednu ”Sedmicu tolerancije”, projekat koji već nekoliko godina zaredom provodi na ovaj način uz Međunarodni dan tolerancije, koji se obilježava 16. novembra.

– U periodu od 20. do 23. novembra učenici ove škole, zajedno sa roditeljima i nastavnicima prikupljali su: hranu, odjeću, obuću, sredstva za higijenu, školski pribor, ogrjev i novčana sredstva, koja su danas uručili porodicama svojih vršnjaka kojima je pomoć potrebna – izjavio je za Fenu direktor Richmond Park School u Tuzli, Sadmir Delić.

Možda će Vas zanimati i:

Naglasio je da se Sedmica tolerancije osmi put zaredom uspješno realizira.

– Svake godine organizirana je u mjesecu novembru, gdje učenici Richmond Park škola u Tuzli prikupe pomoć za porodice koje žive u teškim materijalnim uslovima – kazao je Delić.

Naglasio je da je ideja bila da se se u saradnji sa pedagozima osnovnih škola s područja Grada Tuzle nađe 18 porodica iz 18 škola koje žive u teškim uslovima kako bi im se pomoglo u vidu materijalne pomoći (hrana, odjeća, obuća, školski pribor, ogrjev…).

– Tu učenici zajedno sa razrednicima prikupljaju namirnice, odjeću, obuću, školski pribor i ostalo. Ove godine obezbjeđena je pomoć za 18 porodica iz tuzlanskih škola kojima je pomoć najpotrebnija. Učenici, nastavnici i roditelj, pomoć koju su prikupili tokom sedmice danas su dostavili na adrese porodica. Ove godine osim pomoći za 18 porodica pomoć u vidu osnovnih namirnica je uručena i Narodnoj kuhinji “Imaret” u Tuzli – kazao je Delić.

Prema njegovim riječima, bila je ovo još jedna prilika da se pokaže humanost na djelu učenika i nastavnika Richmond Park Međunarodne škole Tuzla.

Ovogodišnja aktivnost realizirana je pod motom: “Kupujmo domaće, biće nam bolje!”.

– Cilj je bio da učenici sve te proizvode koje kupuju kupe od naših domaćih proizvođača. Nama je zadovoljstvo ukoliko našim aktivnostima nekome uljepšamo dan, mjesec, godinu – kazao je Delić zahvalivši svima koji su uključeni u ovu akciju.



Možda će Vas zanimati i:

Provjerite također
Close
Back to top button