BiHPromo

Wienerberger predstavlja sistemska i inovativna rješenja za moderan dom

Građevinski materijali potvrđene kvalitete
Wienerberger je vodeći svjetski dobavljač građevinskog materijala i infrastrukturnih rješenja te ove godine na tržištu BiH predstavlja svoje brendove koji će podići nivo kvalitete življenja i poslovanja na održivi način. Wienerbergerovo predstavništvo u Sarajevu s jakim timom ima misiju još više ojačati svoju vodeću poziciju dobavljača pametnih rješenja za cijeli sistem gradnje u Bosni i Hercegovini.

Kompanija Wienerberger osnovana je u Beču 1819. godine gdje je i danas sjedište Grupe. U 200 godina postojanja razvila se iz lokalne tvornice opeke u globalno inovativnog lidera u proizvodnji glinenih blokova za zidove, fasadne opeke i glinenog crijepa, plastičnih i keramičkih cijevnih sistema kao i betonskih i glinenih opločnika. Grupa Wienerberger broji više od 16.000 zaposlenika i posjeduje 200 proizvodnih pogona u gotovo 30 zemalja širom svijeta, najvećim dijelom u Europi, ali i Sjevernoj Americi i Indiji.

Proizvodi i sistemska rješenja kompanije omogućuju energetski učinkovit, zdrav, klimatski prihvatljiv i pristupačan život. Tondach crijep, Porotherm opeka, Semmelrock opločnici, Pipelife rješenja za cjevovode su brendovi grupe Wienerberger na tržištu Bosne i Hercegovine koji garantuju trajnu vrijednost i zagarantovani kvalitet za budućnost.

Porotherm zidni i stropni sistemi

Jedna od potreba nametnutih savremenim tempom života je kvalitetno stanovanje koje podiže opću kvalitetu života. Dom je oaza za punjenje energijom, mjesto druženja s porodicom i prijateljima, opuštanje, meditiranje i razne druge aktivnosti. Stoga, odabirom kvalitetnih materijala i proizvoda za svoj dom i okruženje svaki pojedinac ulaže u svoje lično zadovoljstvo.

Pravi put za ostvarenje ciljeva u sferi kvalitetnog stanovanja je odabir održivih i prirodnih materijala. Tondach glineni crijep je proizvod vrhunske kvalitete, napravljen isključivo od prirodnih materijala i optimalno je rješenje za sve vrste krovova. Porotherm proizvodi od opeke objedinjuju savremenu proizvodnu tehnologiju, visoki nivo kompatibilnosti s okolišem te prirodno i zdravo stanovanje.

Wienerbergerov brend Semmelrock nudi asortiman betonskih proizvoda za terase, vrtove, staze, šetnice, trgove, prilaze, ulaze i parkirališta. Sa Semmelrock betonskim opločnicima, pločama, zidovima, ivičnjacima, cvijetnjacima i ostalim elementima mogu se dizajnirati prostori na otvorenom bez obzira planirate li sasvim novi projekt ili renoviranje.

Proizvodi i rješenja kompanije Pipelife osiguravaju sigurnu opskrbu energijom, vodom i plinom, čisti okoliš i time poboljšavaju kvalitetu života. Iako su mnogima nevidljive, u svakodnevnom životu cijevne mreže igraju odlučujuću ulogu u ciklusu opskrbe i odvodnje te čine nezamjenjiv dio života sadašnjih i budućih generacija.

Wienerberger godinama brine o kvaliteti i dugotrajnosti svojih proizvoda, ali i o zaštiti okoliša. Aktivno učestvuje u kreiranju i oblikovanju budućnosti gradnje, a program održivosti za 2023. godinu sadrži mjerljive ESG (okoliš, društvo, upravljanje) ciljeve i mjere. Tvrtka uzima u obzir trenutne ekološke, socijalne i društvene zahtjeve te joj je primarni cilj edukacija o održivosti i poticanje na bolje izbore za kvalitetu življenja i održiva građevinska rješenja. Posjetite stranicu wienerberger.ba, saznajte više i obratite se s povjerenjem.

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button