SvijetZanimljivosti i zabava

Ovo je najskuplji novi auto ikad prodan na aukciji (FOTO)
Za Bugattijevog ljepotana netko je platio dvostruko više od prvih procjena.

U pitanju je Bugatti Chiron Profilee koji je putem aukcije u režiji RM Sotheby'sa prodan neimenovanom kupcu za vrtoglavih 9.792.500 eura. Radi se o rekordnom iznosu u historiji koji je na aukciji plaćen za novi automobil.

Uzimajući u obzir kako je ovo vrlo vjerojatno zadnji novi dostupni Chiron, ali i unikatni automobil, procjene su išle kako će postići cijenu od najviše 5.5 miliona eura. Gotovo dvostruko veći izlicitirani iznos iznenadio je sve, pa i Matu Rimca koji se obratio putem društvenih mreža.

“Svjetski rekord za najskuplji novi automobil na aukciji – 9,7 miliona € (+ PDV će biti oko 12 miliona). Čestitke cijelom Bugatti timu! Hvala RM Sotheby's! I svaka čast novom vlasniku“, napisao je Rimac.

https://www.facebook.com/mate.rimac/posts/pfbid03XmEwsi7g7o1QEydSSBkSGD6BSBpXowBRLhSatLQjdW3xtU8dwh5NJveD2SKA1Grl

Zanimljivo je kako Profilee nije trebao biti unikat, već je samo trebao biti zasebna izvedba, kao primjerice Pur Sport i Super Sport. Međutim, Bugatti je u međuvremenu planiranu kvotu od ukupno 500 primjeraka Chirona, što je zaustavilo proizvodnju izvedbe Profilee.

Kao što ime govori, ova izvedba ima naglašenu aerodinamiku, a sve kako bi se postigla bolja stabilnost pri višim brzinama. Ima modificiran upravljački sistem i podvozje, a skraćeni su i odnosi u mjenjaču. Na 100 km/h je za 2.3 sekundi, na 200 km/h za 5.5, a 300 km/h kazaljka će pokazati nakon samo 12.4 sekundi.

 

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button