Lifestyle

Ponedjeljak koji se voli: Trebaš li ono što želiš?

Marijana Klapić
Svako od nas ima svoje želje. Male, velike, skrivene i tajnovite. Težimo ka tome da ih ostvarimo i živimo, međutim život nas uči da ih nije uvijek lako ostvariti. Šta kada ne dobijemo ono što smo željeli?

Šta kada smo razočarani do te mjere da smo ljuti i nesretni ? Odakle dolazi razočaranje i zašto nismo u mogućnosti prihvatiti ono što nam je došlo u život, a što se razilkuje od onoga što smo željeli i očekivali. Jer vrlo često u naš život dolazi i ulazi ono što nam treba,nešto totalno suprotno od onoga što smo zamišljali.

Možda će Vas zanimati i:

Davno sam naučila da u životu ne dobijamo uvijek ono što želimo,nego češće ono što nam treba. To što nam je stiglo u naš život i to što vidimo ispred sebe je nešto što nismo mogli ni zamisliti da ćemo imati, da može da se desi i daleko je od ideje i onoga što smo zamislili u našoj glavi. To nešto, doživljavamo kao totalnog uljeza koji je ušetao u naš život, drzak i nepozvan.

Ne možeš mu ništa.Ne možeš ga istjerati niti mu zabraniti da uđe, niti ga vratiti odakle je došao da bi dobio i oslobodio prostor za ono što istinski želiš. Ono je tu, gleda te pravo u oči i bez riječi, daje signale koje nije jednostavno prepoznati i koje na prvu možda i ne vidiš.

Bilo bi sjajno prepoznati i primjetiti da sve to što ti stiže kroz ljude, situacije i okolnosti, a nije ono što si želio, doživiš kao priliku i blagoslov, koji ima zadatak da te nauči i poduči, da pokaže neki drugi put ili smjer kojim bi bilo dobro krenuti.

To nije  kazna.

To nije znak da te život ne voli.

To je znak u koji se treba dobro zagledati, i u dubini njegovog postojanja shvatiti da je ono tu da te osvijesti, usmjeri i preusmjeri na neke nove puteve i životne staze koje vode iza očekivanog.

Danas na ovaj ponedjeljak-koji-se-voli razmisli o tome koliko si puta doživio  da nisi dobio nešto što si želio i da je umjesto toga došlo nešto sasvim drugo!? Razumijem,razočaran si,ljut na svijet,na ljude,na sve oko sebe. Prolaziš kroz osjećaj manje vrijednosti i kao da ne zaslužuješ da dobiješ ono što želiš. Ali, to nije tako. Vrijedan si i zaslužuješ ama baš sve što poželiš. Ono što treba da shvatiš kada stigne nepozvani i neželjeni gost je da je on tu da te nauči važne lekcije iz kojih dolazi mudrost i umijeće kreiranja. Ono te priprema za nešto puno bolje i ljepše od onoga što si zamislio. I uči te kako prihvatiti ono što ne možemo da kontrolišemo i nije u našoj moći.
Ono je tu da te povede prema onome što misliš da zaslužuješ.
Svaki put kada nešto poželiš i to ne dobiješ , a dođe ti nešto drugo znaj da je to važna lekcija koja ima zadatak da te podrži u tvom napretku i razvoju, jer jedino na taj način možeš  istinski doći do želja.

Do želja koje dolaze iz tvog srca.

Autorica teksta: Marijana Klapić
Trenerica ličnog i profesionalnog razvoja
Instagram: Ponedjeljak koji se voli 
+387 61 73 11 72
klapicmarijana93@gmail.com

 

 

 Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button