SvijetZanimljivosti i zabava

Pismo stiglo na adresu nakon više od 100 godina, evo šta je u njemu pisalo
Nakon što je putovalo više od stotinu godina, jedno je pismo konačno stiglo na svoju adresu. Pismo je poslano u februaru 1916. godine, a nedavno je stiglo na adresu u ulici Hamlet u južnom Londonu, i to na veliko iznenađenje ljudi koji sada žive na toj adresi.

“Vidjeli smo na pismu da je godina bila ‘16., ali smo mislili da je riječ o 2016. godini, no onda smo uočili da je na markici bio kralj, a ne kraljica i shvatili smo da je riječ o 1916. godini”, rekao je nalaznik Finlay Glen za CNN.

Glen je rekao kako su pismo dobili prije dvije godine, ali su ga tek nedavno otvorili kada ga je odnio u lokalnu udrugu povjesničara kako bi ga oni detaljno proučili. Na koverti se nalazi markica Georgea V., a pismo je poslano tokom Prvog svjetskog rata.

The 1916 letter

Što je u njemu pisalo?

“Kada smo shvatili da je veoma staro, pomislili smo da je u redu da ga otvorimo”, rekao je Glen i usput se ispričao ako je time prekršio zakon koji kaže da je zabranjeno otvarati poštu adresiranu na drugu osobu.

Pismo je, nažalost, dosta tužno. U njemu je navedena izvjesna Katie koja je bila supruga lokalnog poduzetnika Oswalda Marsha.

Joseph Chandler Marsh
Oswald Marsh

Napisala ga je Christabel Mennel, kći trgovca čajem Henryja Tukea Mennela dok je njezina obitelj bila na odmoru u Bathu, na zapadu Engleske. U pismu stoji da se ona osjeća užasno i da je bolesna.

Zašto pismo nikada nije stiglo na adresu, to će za sada ostati misterij. Iz pošte su rekli kako se ovakve stvari događaju vrlo rijetko i da ne znaju zašto je pismo toliko dugo putovalo.Izvor
index.hr

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button