SvijetZanimljivosti i zabava

Azerbajdžanac koji je starim autom vozio pomoć u Tursku dobio novi automobil
Azerbajdžanac Server Beşirli koji je sa svojim bratom İmamverdijem Beşirlijem svoj stari automobil napunio stvarima te iz svoje trošne kuće u Bakuu krenuo prema Turskoj kako bi pomogao stanovnicima koji su pogođeni potresima dobit će novi automobil.

Izreka da se dobro dobrim vraća u njegovom slučaju se ostvarila. Iako i sam siromašan, Server je htio pomoći onima koji su ostali bez domova, a danas je dobio i svojevrsnu nagradu za svoje dobročinstvo.

Možda će Vas zanimati i:

Turski biznismen Sabahudin Civelek poklonio mu je nov automobil, a uručio ga je njegovom ocu Rasimu jer se Server još nalazi u Adiyamanu.

“Mi vrlo dobro znamo kako je biti beskućnik i izgubiti porodicu u hladnoći”, rekao je Server kada je ponio jorgane, odjeću i deke kako bi pomogao ljudima koji su na ulici.

Odlučio je reagirati čim je vidio prizore iz Turske te kako je ljudima potrebna pomoć. Jorgane je Server stavio na vozilo i odnio u centar za pomoć kako bi stigli u Tursku.

“Iako naše vozilo nije u dobrom stanju, dovoljno je dobro da nam posluži da prevezemo pomoć”, rekao je Beşirli i dodao kako su mu rođaci i prijatelji već kazali da je “osvojio” društvene mreže svojim činom.

“I mi smo doživjeli ovu katastrofu. Bilo je žena bez odjeće i obuće. I mi smo doživjeli taj period, znamo taj osjećaj. Nismo samo mi pomogli nego i ostali Azerbajdžanci, pomažu čak i oni koji žive u drugim zemljama. Bio sam svjedok situacije kada je djevojka došla, skinula kaput i dala ga u humanitarne svrhe”, rekao je Besirli.Izvor
index.hr

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button