BiHTuzla

FERK dao više dozvola za rad, između ostalih i Bingo Petrolu
Regulatorna komisija za energiju (FERK) je na sjednici u utorak donijela niz odluka.

Između ostalog, doneseno je rješenje po prijedlogu dozvole za rad (licence) za trgovinu na veliko naftnim derivatima osim LPG-om podnositelja zahtjeva “Bingo Petrol“ d.o.o. Tuzla.

Podsjetimo da je tuzlanski Bingo već ušao u naftni biznis preko svoje kompanije „Bingo Petrol“ te da ima benzinsku pumpu u Tuzli.

Ovom dozvolom Bingo će imati mogućnost širenja naftnog biznisa, jer će imati dozvolu za trgovinu na veliko naftnim derivatima.

Naftni biznis i dalje je veoma unosa, a prošle godine kompanije iz ovog sektora ostvarile su rekordne prihode zbog velikog rasta cijena nafte.

Ostaje da se vidi u kojem obimu će Bingo razvijati svoju prodajnu mrežu kada je riječ o naftnim derivatima, odnosno svoju mrežu benzinskih stanica i da li će širiti na druge gradove.

Bingo je poznat po niskim cijenama, pa bi i u ovom slučaju građani sasvim sigurno profitirali od širenja lanca pumpi Bingo Petrola.

Inače, FERK je na posljednjoj sjednici donio pet rješenja po prijedlogu dozvole za rad za proizvodnju električne energije podnositelja zahtjeva “Farex“, d.o.o. Tešanj, „NSSN“ d.o.o. Mostar, GEP d.o.o. Bosanski Petrovac, „Elektro test“ d.o.o. Sarajevo i „EEH-Hidroenergija“ d.o.o. Gračanica, piše Biznisinfo.Izvor
tuzlainfo.ba

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button