U fokusuValter Tuzlanski

Evropska utakmica u Turskoj ispunjena emocijama, dio koreografije čini i zastava BiHNavijači turskog Trabzonspora napravili su fantastičnu koreografiju uoči meča protiv Basela u UEFA-inoj Konferencijskoj ligi posvećenu žrtvama razornog zemljotresa koji je nedavno pogodio ovu državu i Siriju.

Turski mediji su objavili da su navijači svih najvećih klubova u Turskoj zajedno podržali današnju utakmicu kupovinom ulaznica, no ono što će sigurno obići svijet jeste koreografija koju su napravili i s kojom su se zahvalili za pomoć koja im je stigla iz čitavog svijeta.

Možda će Vas zanimati i:

U centru koreografije nalazi se spasilac, u njegovim rukama je beba, a uz poruku “hvala vam”, na šljemu su iscrtane zastave država koje su pomogle Turskoj nakon zemljotresa.
Treba reći i to da se može vidjeti i zastava naše Bosne i Hercegovine, koja je također nesebično, finansijski i s ljudskim resursima pomogla Turskoj i Turcima.
Također, na popularnoj “šetalici” se može vidjeti i pas, kao jedan od simbola potrage za ljudima koji su ostali u ruševinama.

“Zajedno ćemo stajati, zajedno ćemo liječiti”, piše u zvaničnoj objavi Trabzonspora.

Treba reći i to da navijači u današnjoj utakmici, a iz poštovanja prema žrtvama, neće pjevati navijačke pjesme.

Broj ljudi koji su poginuli u najsmrtonosnijem zemljotresu u modernoj historiji Turske porastao je na 36.187, saopćile su vlasti ranije. U Siriji, gdje je zemljotres pogoršao humanitarnu krizu uzrokovanu 12 godišnjim ratu, prijavljeno je 5.800 mrtvih – brojka koja se malo promijenila u danima.Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button