SvijetZanimljivosti i zabava

Kim Jong-un uveo bizarno pravilo: Niko se ne smije zvati kao njegova kći
Vođa Sjeverne Koreje Kim Jong-un uveo je bizarno pravilo da niko u njegovoj zemlji ne smije imati isto ime kao njegova kći, što je potaknulo nagađanja da bi upravo ona mogla biti nasljednica njegove titule.

Anonimni izvor otkrio je za Radio Free Asia kako ministarstvo sigurnosti uvodi novo pravilo zbog kojeg su navodno pozvali svaku ženu ili djevojčicu koja se zove Juae ili Ju-ae da promijeni svoje ime jer je potonje ime njegove devetogodišnje kćeri.

“Razlog zbog kojeg vlasti istražuju svakoga s tim imenom i prisiljavaju ljude da ih promijene je to što je Ju-ae ime njegove kćeri koja ima titulu ‘najvišeg dostojanstva’ pa postoji interni nalog da se ostali riješe tog imena”, rekao je izvor.

To znači da se ime može koristiti samo za one s najvišim dostojanstvom, a ova se praksa inače primjenjuje za ime svakog sjevernokorejskog vođe. Prema navodima izvora, svaka žena koja koristi to ime treba ga promijeniti u roku od sedmicu dana.

Hoće li biti nasljednica titule?

Ova odluka potaknula je nagađanja da je Kim Jong-un možda izabrao svoju kćer za nasljednicu, koja se dosad u više navrata pojavila uz svog oca tijekom vojnih inspekcija i ostalih državnih događaja.

Njegova kći, za koju se smatra da ima devet ili deset godina, mogla bi biti drugo od troje djece Kim Jong-una. Nije potvrđeno ima li sjevernokorejski vođa treće dijete, no poznato je da Ju-ae ima starijeg brata.Izvor
index.hr

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button