ArhivaTuzlanski kantonVijesti

Tuzlanski kanton: Humanitarne akcije za Tursku i Siriju

Pomoć stradalim
Nakon što je niz katastrofalnih zemljotresa pogodio jug Turske i sjever Sirije u kojima je stradalo i povrijeđeno na desetine hiljada ljudi, razne organizacije na području Tuzlanskog kantona pokrenule su humanitarne akcije.

Tuzla

Grad Tuzla među prvim je izdvojio sredstva u iznosu od 50 hiljada KM za pomoć stanovništvu Turske i Sirije. Građani dobrovoljni prilog mogu dati i na blagajni Crvenog križa/krsta Tuzla. Također, RO “Merhamet” Tuzla, otvorio je humanitarni broj  090 292 001. Pozivom na ovaj broj građani izdvajaju 3 KM. Drugi način je da građani dođu u prostorije Merhameta i izvrše uplatu novca.

Srebrenik

Gradska uprava Srebrenik, Udruženje privrednika Srebrenik i Crveni križ Srebrenik su pokrenuli akciju za pomoć unesrećenim. Nakon nabavke dovoljne količine robe, ista će kamionima biti hitno prebačena na nastradala područja u Tursku i Siriju, a akcija će trajati sve dok bude postojala potreba za pomoći. Pomoći možete i novčano putem računa:
Primalac:                   Crveni križ Grada Srebrenik
Račun broj:               132 150 0309 420 380
Račun otvoren kod:   NLB Banka d.d.
Svrha:                       Novčana pomoć za narod Turske i Sirije

Gračanica

Vijeće mladih i Omladinski centar Gračanica, u saradnji sa MFS-EMMAUS organizuju humanitarnu akciju prikupljanja pomoći za ugroženo i stradalo stanovništvo Turske i Sirije. Centralni punkt prikupljanja pomoći biti će uspostavljen u Omladinskom centru u Gračanici (suteren BKC-a), od petka, 10.02. Vrijeme u kojem će centar biti otvoren za primanje humanitarne pomoći je od 9:00h do 16:00h radnim danima, vikendom od 10:00h do 15:00h. Za svaku donaciju, donator će dobiti potvrdu o donaciji.

 

Crveni krst/križ BiH

Društvo Crvenog krsta/križa BiH pokrenulo je apel za pomoć ugroženom stanovništvu Sirije i Turske usljed razornog zemjotresa koji je pogodio dvije zemlje. S tim u vezi aktiviran je humanitarni broj 17023, čijim pozivanjem donirate 2KM. 

Naše je samo ono što damo, a šta možete donirati i poslati, pogledajte na ilustraciji:Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button