BiHVijesti

Nešić pokrenuo proceduru slanja pomoći Turskoj – BiH šalje spasioce i nudi pomoć za saniranje štete Bosna i Hercegovina kao članica mehanizma civilne zaštite EU, spremna je da što hitnije uputi pomoć ugroženom, od zemljotresa, području Turske.

Ministar sigurnosti Bosne i Hercegovine Nenad Nešić, kao resorni ministar pokrenut će hitnu proceduru upućivanja, u ovom trenutku, tima do 50 pripadnika mješovitog sastava civilne zaštite, koju će činiti civilne zaštite Republike Srpske, Federacije BiH i Brčko distrikta.

Tim je obučen, opremljen i ima iskustva za djelovanje u ovakvim situacijama.

– Ovom prilikom, kao čovjek i kao ministar bezbjednosti BiH, upućujem iskreno saučešće predsjedniku Turske i njenim građanima povodom ovog stradanja. Takođe, upućujem i poruku da će BiH pružiti maksimalno moguću pomoć u saniranju štete koja je nastala ovom zaista teškom elementarnom nepogodom kako bi se građani ugroženih područja Turske što prije vratili normalnom životu – naglasio je Nešić.

Nešić je izrazio saučešće i ministru unitrašnjih poslova Republike Turske Sulejmanu Soyluu, te porodicama i narodu Republike Turske, povodom razornog zemljotresa koji je pogodio ovu zemlju, saopćeno je iz Ministarstva sigurnosti BiH.Izvor
FENA

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button