SvijetVijesti

Vučić: Možda ćemo morati uvesti sankcije RusijiPredsjednik Srbije Aleksanadar Vučić jučer je u skupštini izjavio da će Srbija možda morati da uvede sankcije Rusiji.

“Nisam oduševljen time, ali ne znam koliko ćemo izdržati da ne uvedemo sankcije. Plaćamo cijenu što ih nismo uveli, ali to je pitanje političkog opredjeljenja našeg rukovodstva,” rekao je Vučić, prenijela je agencija Beta.

Vučić je o ovome govorio tokom diskusije sa šeficom Poslaničke grupe Ujedinjeni Marinikom Tepić.

“Vi kažete da ste za sankcije, ja kažem ne znam, možda ćemo morati. Dok možemo da ne moramo, bolje je da ne moramo. Ta Rusija ako ništa, pomogla nam je 2015. godine. Nije nam pomogla ni 2003. kad se povlačila, nije nam pomogla ni 1992. i sve je to tačno, i sve ja to znam. Ali treba da pamtite ponekad dobre stvari, a ne samo loše,” rekao je Vučić, prenosi “Blic”.

On je, govoreći o fracusko-njemačkom planu za rješenje kosovskog problema rekao da je sagovornicima odmah dao do znanja da mu se ništa ne sviđa u prijedlogu Evropske unije.

“Iznio sam najlošije detalje sporazuma, da bih ukazao na težinu situacije,” naveo je Vučić.

Poslanici skupštine Srbije održali su jučer novu vanrednu sjednicu na kojoj je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić predstavio Izvještaj o pregovaračkom procesu sa Prištinom.Izvor
Klix.ba

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button