SvijetZanimljivosti i zabava

Pogledajte kako vlasnika kad dođe kući pozdravlja mačka, a kako pas (VIDEO)
Vlasnik psa i mačke dao je pogled na urnebesno suprotstavljene načine na koje ga pozdravljaju njegovi kućni ljubimci kada se vrati kući.

Eric Howe podijelio je snimku mačka Charlieja kako se baca na njega dok ulazi kroz vrata, opisujući to kao “divno naporno”.

Njegov pas Chelsea, nasuprot tome, može se vidjeti kako mu tiho prilazi kako bi se ušuškala s voljenim vlasnikom. Video je podijeljen na Redditu, a dobio je gotovo 63 hiljade lajkova.

How my cat greets me vs. how my dog greets me from aww

“Chelsea je usvojena i vjerujemo da ima 13 do 14 godina. Ona je vrlo privržen pas i nije sramežljiva u traženju pažnje”, rekao je Howe za Newsweek i dodao da je jedna od Chelseanih omiljenih radnji za pokazivanje naklonosti “zalijepiti” svoje lice za njegovo.

“Chelsea je vrlo društven pas i često je nazivamo gradonačelnicom našeg susjedstva jer uvijek mora pozdraviti sve. Vrlo je razigrana za starijeg psa. Ima korpu punu igračaka i voli ih sve izvući i razbacati po podu”, dodao je.

“Charlie se uvijek volio penjati na sve, uključujući i mene”

Kad je Howe tek posvojio Chelsea, ona je vladala kućom, ali na kraju je odlučio dodati još jednu životinju u kuću. Neki su možda očekivali da će Howe nabaviti još jednog psa, ali Chelsea je vrlo posebna kada je u pitanju sklapanje prijateljstava.

“Tokom godina primijetili smo da ona zapravo ne mari za druge pse, ali voli mačke. Stoga smo prije otprilike dvije godine odlučili udomiti mačića”, rekao je Howe. Ta mačka je bila Charlie, odvažna mačka prikazana u videu.

“Charlie je usvojen s osam sedmica i bio je dio legla mačaka lutalica. Od prvog dana Charlie se uvijek volio penjati na sve, uključujući i mene. Kao mačić, penjao bi se po mojoj odjeći i sjeo mi na rame”, rekao je Howe i dodao da postoje dvije strane njegovog mačjeg prijatelja.

“Charlie je ili lud i trči po kući, skače na mene i napada nežive predmete, ili je mazan. Ako sjednem bilo gdje u kući, on će se sklupčati uz mene”, pojašnjava. Čini se da Charlie i Chelsea imaju različite osobnosti. No iako postoje neke površinske razlike, njihova privrženost ne samo vlasniku nego i jedno drugom čini sretno kućanstvo.Izvor
index.hr

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button