SvijetZanimljivosti i zabava

Karta Europe napravljena od slavnih umjetničkih djela, evo koje predstavlja Bosnu i HercegovinuNa Twitteru je objavljena karta koja prikazuje “najznamenitija umjetnička djela u zemljama Europe”. Karta je objavljena na profilu popularne platforme Terrible Maps, koja redovito objavljuje geografske mape sa zanimljivim podacima.

Mapa prikazuje fotografije “najznamenitijih umjetničkih djela” na područjima njihovih zemalja, a Bosnu i Hercegovini  na mapi predstavlja slika Planinski pejzaž Karla Mijića.

Hrvatsku predstavlja slika Rimljanka s lutnjom Vjekoslava Karasa, Sloveniju Proljeće Ivana Gohara, Srbiju Ranjeni Crnogorac Paje Jovanovića, Albaniju predstavlja Djevica Marija s Isusom u desnoj ruci slikara Onufrija, a Makedoniju scena iz psaltira iz Pariškog zbornika.

Kada je riječ o slikarskim djelima koja su stekla svjetsku slavu, Mona Lisa Leonarda da Vincija predstavlja Italiju, dok Poljubac Gustava Klimta predstavlja Austriju. Djevojka s bisernom naušnicom predstavlja Nizozemsku, a Picassova Guernica predstavlja Španjolsku..Izvor
index.hr

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button