BiH

Bećirović i zvaničnici Marylanda o novim američkim paketima podrške odbrambenom sistemu BiH

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Denis Bećirović, u okviru boravka u Sjedinjenim Američkim Državama, posjetio je Saveznu državu Maryland, gdje je razgovarao sa najvišim civilnim i vojnim zvaničnicima ove države, koja je partner Bosne i Hercegovine u oblasti odbrane.

Bećirović je u glavnom gradu Marylanda, Annapolisu, ukazao na važnost bilateralne saradnje Ministarstva odbrane BiH i odbrambenih institucija SAD-a. Naglašeno je da treba nastaviti vrlo uspješnu i intenzivnu saradnju.

May be an image of 4 people, people sitting and people standing

Razgovarano je o implementaciji raznih bilateralnih projekata, prije svega kroz program Državnog partnerstva sa američkom Saveznom državom Maryland.

U protekle četiri godine Sjedinjene Američke Države su donirale 58 visokomobilnih višenamjenskih borbenih vozila i drugu raznovrsnu opremu Oružanim snagama BiH. Desetine pripadnika Oružanih snaga BiH učestvovale su u programima vojnog usavršavanja i školovanja na raznim nivoima u Sjedinjenim Američkim Državama.

U Marylandu je razgovarano o novim američkim paketima podrške odbrambenom sistemu Bosne i Hercegovine, te je iskazana spremnost za jačanja savezništva sa Sjedinjenim Američkim Državama i Saveznom državom Maryland, saopćeno je iz Predsjedništva BiH.Izvor
FENA

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button