PolitikaSvijet

Sentop: Iz 11 država traženo da Erdogan bude nominiran za Nobelovu nagradu za mirPredsjednik Velike narodne skupštine Republike Turske Mustafa Sentop izjavio je da “ukoliko će nagrada za mir biti dodijeljena za 2022. godinu, zaslužuje je turski predsjednik Recep Tayyip Erdogan”.

Sentop je bio gost današnjeg uredničkog deska Anadolije u Ankari, gdje je odgovarao na pitanja novinara i urednika o aktuelnim dešavanjima.

“Iz 11 država je traženo da predsjednik Turske Erdogan bude nominiran za Nobelovu nagradu za mir 2022. godine. Ukoliko će nagrada za mir biti dodijeljena za 2022. godinu, zaslužuje je Recep Tayyip Erdogan”, kazao je Sentop.

Prokomentarisao je sigurnosna upozorenja nekih zemalja u vezi sa Turskom.

“Jasno vidimo da se ide prema iscrpljivanju i diskreditaciji Turske”, rekao je Sentop, te dodao: “Evropa ozbiljno naginje neprijateljstvu prema Turcima, islamu i muslimanima, vidimo i da države prave podlogu takvim pristupima.”

Sentop je govorio i o radu parlamenta nakon prelaska Turske na predsjednički sistem, rekavši kako je parlament u ovom periodu radio puno više i učinkovitije.Izvor
Anadolija

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button