Tuzla

“Ustrajati ćemo na prenošenju demokratskih vrijednosti, stvarnom lokalpatriotizmu i domoljublju”










U Kristalnoj sali Hotela Tuzla, sinoć su predstavljeni kandidati Nezavisne liste “Glasam za Tuzlu” i kandidat za gradonačelnika Zlatko Berbić. Ovo je bio  i prvi javni događaj jednog političkog subjekta u Tuzli, posebno jer je riječ o jedinoj nezavisnoj listi za Gradsko vijeće grada Tuzle na predstojećim oktobarskim izborima.

Naime, riječ je o grupi građana  koji su se otvoreno registrovali kao nezavisna lista, koja će ustrajati na prenošenju najviših demokratskih vrijednosti, stvarnom lokalpatriotizmu i domoljublju, a koji se u ovom novom vremenu dokazuje otvorenošću, radom za prospertitenije društvo i okrenutosti ka Evropi i svijetu.

Na nezavisnoj listi su:

  1. Sanda Kreitmayer Peštić
  2. Ahmet Kasumović
  3. Boris Balta
  4. Nedžad Zonić
  5. Biljana Skoković-Tomić
  6. Srđan Janjić
  7. Muhdin Mujačić
  8. Edina Selesković

Kandidati sa Nezavisne liste govorili su o motivima koji su ih vodili u realizaciji ove ideje.

Nosilac liste Sanda Kreitmayer Peštić istakla je u svom obraćanju da je prioritetno da politička i gospodarska elita počne brinuti o dobrobiti svih građana Tuzle, (a ne samo o svojoj), da se počne iskorijenjivati siromaštvo, sačuva dignitet i dostojanstvo svih građana, te da se poboljša kvaliteta života u našem gradu, ne pojedincima, nego svima.

DSC_3203

“Desnica i ljevica moraju početi međusobno konkurirati programima i kvalitetnim rješenjima, te svojim radom podizati standarde i tempo razvoja Grada. Dok do toga ne dođe, tu smo mi, mala grupa ljudi, ujedinjeni na listi nezavisnih kandidata – Glasam za Tuzlu, ljudi koji u svojim džepovima i rukama nemaju oraha, ali drže čistu dušu i srce koje kuca za ovaj grad, koji nude kvalitetan i lako primjenjiv koncept i program upravljanja gradom. Mi ćemo uvijek stati uz prodorne, uspješne, rastuće društveno odgovorne kompanije koje zapošljavaju građane i pojedince koji iza njih stoje. Svim građanima ćemo dati tehnološke mogućnosti koje ćemo pratiti na svim društvenim mrežama, Univerzitetu, razvojnim institutima. Bit ćemo partner u međusobnom sukobljavanju idejama, a manje ideologijama. Lično ću sve učiniti da proširimo našu scenu pozivom prema svim aktivnim ljudima iz akademskog svijeta, kulture, poduzetništva, ali i online zajednice. Njegovat ćemo dijalog i uključivanje. Moramo ćemo biti brzi, temeljiti, pošteni i prvi” , naglasila je Sanda Kreitmayer Peštić.

DSC_3267

Zlatko Berbić, koji se već drugi put kandiduje za gradonačenika Tuzle smatra:

“Odgovornost konačno mora imati ime i prezime. Želimo grad Tuzlu sa još većim mogućnostima i slobodama. Tuzla ima ljude koji su vrijedni, neovisni, otvoreni, kreativni, dobronamjerni i optimistični. Moramo biti građani, koji će otvoreno govoriti i uticati na društvo da se pokreće na akciju, bori za ljudska prava, te koncentrisani na izazove novog i neotkrivenog. Nas interesuju poduzetnici koji će dolaziti sa svojim snažnim idejama i hrabrim razmišljanjem”, rekao je Zlatko Berbić i dodao kako će Grad Tuzla, sa svojom Nezavisnom listom  i dalje biti za liberalne reforme, ali i jeftiniju i odgovorniju gradsku upravu i javna preduzeća, te za konkurentno slobodno tržište.

“Nas ne interesuju stranačka opredjeljenja, već ponavljam, stručnost, znanje i motivacija za rad. Želim da grad Tuzla bude uređeniji, moderniji i dinamičniji. Pridružite nam se da zajedno Tuzli vratimo sjaj koji je nekada imala, da vratimo ugled Tuzle kao regionalnog privrednog, sportskog i kulturnog centra koji je nekad bila, a onda da je učinimo boljom, uspješnijom i svojom”, dodao je Berbić.

Pored kandidata Nezavisne liste “Glasam za Tuzlu” i kandidat za gradonačelnika Zlatka Berbića, svim prisutnim obratili su se:

DSC_3303

Nenad Čanak, predsjednik je Lige socijaldemokrata Vojvodine od njenog osnivanja, jula 1990.godine. 2014. godine ponovo je izabran za narodnog poslanika i šef je poslaničke grupe LSV u Skupštini Republike Srbije. Pod krilaticom „Uvijek dosljedno, uvijek građanski, uvijek drugačije“ bori se se za istinu i pravdu, ravnopravnost, solidarnost i toleranciju. Što je dokazivao više puta tokom i nakon rata. Svoju podršku Berbiću odlučio je dati jer vjeruje da su promjene moguće i potrebne.

DSC_3279

Vlastimir Mijović diplomirani novinar koji je objavio više od 16.000 novinskih tekstova. Dobitnik je priznanja „Novinar godine 1998. godine“ u izboru Udruženja novinara BiH, a “Slobodna Dalmacija” iz Splita proglasila ga je za Novinara godine u Jugoslaviji 1989. godine i sam ove godine kao nezavisni kandidat ulazi u izbornu trku za mjesto načelnika Općine Centar u Sarajevu, što je bio dodatni motiv isticanja i obostranog davanja podrške ova dva kandidata.

DSC_3270

Akademik Enver Mandžić, Tuzlak, dugogodišnji profesor rudarsko geološkog fakulteta, akademik sa 161 objavljenih naučnih i tehničkih radova na tematiku mehanike tla i stijena te inžinjerske geologije. Nakon penzionisanja 2009.godine, posvetio se istraživanju zidarske strukture kulturnog naslijeđa u BiH u cilju rekonstrukcije i restitucije.



Možda će Vas zanimati i:

Back to top button